Niciodată să nu cumpăraţi o maşină fără să verificaţi aceste lucruri esenţiale

Autor: Adrian Mihălţianu 01 mai 2014 Utile

Orice anunţ de maşină second hand încearcă să atragă atenţia prin lucruri pozitive, care de multe ori nu sunt altceva decât ”cârlige”. Din această categorie fac parte sintagme precum ”ţinută în garaj”, ”foarte îngrijită şi puţin rulată”, ”ca nouă”, ”maşină de nefumător”, etc.

În condiţiile în care suntem departe de a trăi într-o lume perfectă, în care oricine merită încredere, întotdeauna trebuie cântărit în ce măsură o anumită ofertă pare ”prea bună ca să fie adevărată”.

”Şefu’, nu poţi rata maşina asta, e oferta vieţii tale, pe cuvântul meu!”

Iar în sprijinul acestei afirmaţii vine o întrebare logică: de ce şi-ar vinde cineva o maşină în perfectă stare de funcţionare, foarte bine îngrijită, ţinută în garaj şi, în general, afişând caracteristicile ideale pe care le vrea orice client de maşină second hand?

Iar pentru răspuns apelăm din nou la logică. Să-ţi întreţii maşina presupune să ai o fire grijulie şi pragmatică, dar şi să ai suficienţi bani (deci nu vorbim de un proprietar dispus să facă diverse compromisuri din cauza lipsei de bani).

Un astfel de om cel mai probabil găseşte clienţi foarte rapid printre cunoştinţe, fără a mai apela la publicaţii sau site-uri de anunţuri auto. Sau, dacă vrea să-şi schimbe maşina, pur şi simpu apelează la un dealer, cel mai probabil unul respectabil şi care practică o politică de preţuri ceva mai mare decât media, deoarece oferă şi garanţie sau încredere mai multă.

Crezi că, dacă a aparţinut unei bătrânele simpatice, maşina e perfectă?

Cine vrea, totuşi, să creadă că a găsit o ofertă senzaţională, de nerefuzat, e liber să se arunce cu ochii închişi – legea junglei funcţionează fără greş în domeniul vânzărilor şi cumpărărilor de maşini second hand. Iar reclama prea bună făcută unei maşini ar trebui să dea de bănuit.

Un alt factor-cheie – PE PAGINA URMĂTOARE


Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide