Mașinile electrice vor putea returna energie în reţea. Proiect BMW

Autor: Promotor 12 nov. 2019 Știri auto
Mașinile electrice vor putea returna energie în reţea. Proiect BMW

Consorţiu de cercetare condus de BMW Group: automobilele electrice vor avea un rol tot mai important în reţelele de energie ale viitorului: vor putea stoca energie verde şi stabiliza consumul din reţea. Proiect de testare în condiţii reale cu o flotă 50 de modele BMW i3 programat pentru 2021.

Proiectul îşi propune să interconecteze automobilele, infrastructura de încărcare şi reţelele de electricitate pentru prima dată într-o manieră care să susţină o mai bună utilizare a energiei regenerabile.

Proiectul de cercetare se va derula timp de trei ani sub egida Centrului Aerospaţial din Germania şi cu finanţare din partea Ministerului Federal German pentru Economie şi Energie.

Testarea primelor 50 de automobile BMW i3 echipate cu tehnologie de legătură bidirecţională la reţea este aşteptată să înceapă în condiţii reale la începutul lui 2021.

Atunci când sunt conectate la o staţie de încărcare automobilele electrice cu capacitate de încărcare bidirecţională vor putea să livreze electricitate în reţea. Acest lucru va transforma efectiv bateriile automobilelor electrice în dispozitive mobile de stocare a energiei, care pot şi să furnizeze electricitate înapoi în reţea.

Pentru integrarea cât mai multor automobile electrice în reţeaua electrică sunt necesare mai multe soluţii în ceea ce priveşte tehnologia maşinii, hardware pentru încărcare, managementul încărcării, interfeţe de comunicare cu părţile interesate din domeniul energiei şi dezvoltarea unui cadru legal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide