Mercedes și Geely investesc masiv în China. Așa arăta noul Smart electric cu care vor să cucerească lumea – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 09 ian. 2020 Mașini electrice

Mercedes-Benz și Geely au primit aprobarea pentru crearea unui joint venture 50:50 în China, în cadrul căruia vor fi produse mașini electgrice cu sigla Smart.

GALERIE FOTO

Cele două companii au spus că vor investi fiecare 2,7 miliarde de yuani (aproximativ 389 de milioane de dolari) în întreprinderea din China pentru a construi mașini „premium inteligente”, sub marca Smart. Întreprinderea va purta numele Smart Automobile Co. Ltd. și va avea sediul aproape de Shanghai.

Potrivit celor doi parteneri, compania mixtă va avea capacitate de producție în China și operațiuni de vânzare în China și Germania. După cum a fost anunțat anul trecut, Geely se va ocupa de partea de inginerie a mașinilor, în timp ce Mercedes-Benz va fi responsabil pentru proiectarea lor.

De asemenea, Mercedes-Benz și Geely au anunțat că asocierea va fi condusă de Tong Xiangbei în calitate de șef executiv. Fiecare companie va avea la rândul ei trei directori în consiliul de administrație al noii companii.

Când Daimler și Geely și-au anunțat parteneriatul, în martie 2019, au spus că noile mașini electrice Smart dezvoltate în comun vor fi scoase la vânzare în 2022. Această țintă rămâne neschimbată, la fel ca și planul de dezvoltare a vehiculului care include extinderea mărcii Smart în segmentul B.

În prezent, Geely deține o participație de aproape 9,7 la sută în Daimler și operează în China cu producătorul auto german.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops



Comentarii
Inchide