Lamborghini Veneno Roadster – Cum arată mașina de 5 milioane de euro? GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 18 ian. 2020 Știri auto

Un Lamborghini Veneno Roadster va fi scos la licitație luna viitoare la Paris, iar casa RM Sotheby’s speră să obțină aproximativ 5 milioane de euro.

Galerie foto

Dar ce face roadster-ul italian să fie atât de special? Lamborghini a construit doar nouă astfel de exemplare, la scurt timp după ce produsese doar patru unități coupe, dezvăluite în anul 2013. Acest Lamborghini Veneno Roadster este cel de-al doilea care a văzut lumina zilei și a fost achiziționat rapid de un membru al familiei regale din Arabia Saudită. Doar 450 de kilometri a mers cu el prințul arab.

Caroseria mașinii este vopsită în negru mat și prezintă inserții din fibră de carbon și accente verzi pe etrire, pe praguri și pe difuzorul spate. În partea din spate apare și un eleron uriaș. Mașina a primit o folie de protecție, pentru a feri caroseria de eventuale zgârieturi superficiale.

La bord, scaunele, bordul și consola centrală sunt îmbrăcate în piele în același verde intens. Celelalte suprafețe sunt realizate din fibră de carbon.

Roadster-ul construit la Sant’Agata Bolognese în anul 2015 este pus în mișcare de un motor V12 aspirat de 6,5 litri, același care propulsează și modelul Aventador, și care dezvoltă 750 de cai putere. De numai 2,9 secunde are nevoie pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, în drumul său spre o viteză maximă de 355 km/h.

RM Sotheby’s anticipează că acest Lamborghini Veneno Roadster va deveni un clasic și speră să obțină o sumă între 4,5 și 5,5 milioane de euro, în cadrul licitației care va avea loc pe 5 februarie la Paris.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RM Sotheby's



Comentarii
Inchide