Țara în care furtul capacelor de canalizare se pedepsește cu moartea

Autor: ProMotor 26 apr. 2020 Știri auto
Țara în care furtul capacelor de canalizare se pedepsește cu moartea

Capacele de canalizare reprezintă adesea un pericol pentru mașinile care trec peste ele. Fie că denivelarea este prea mare, ceea ce pune în pericol suspensia și afectează confortul pasagerilor, fie că lipsesc pur și simplu, ceea ce poate duce la un accident cu consecințe dezastruoase. Este interesant de știut, în acest context, că există o țară în care furtul capacelor de canalizare se pedepsește cu moartea.

Capacele de canalizare sunt de cele mai multe ori realizate din fontă, ceea ce le face atractive pentru hoții de fier vechi. Nu e ceva neobișnuit să observi ziua capace de canalizare lipsă. Noaptea, este o cu totul altă poveste, pentru că un capac de canalizare lipsă se poate solda cu un accident grav sau, în cel mai fericit caz, cu o mașina distrusă. Este, probabil, motivul pentru care furtul capacelor de canalizare se pedepsește cu moartea în China.

Guvernul a luat această decizie pentru că acest obicei reprezintă un pericol tot mai mare pentru cetăţeni. Orice persoană care este prinsă că fură un capac de canal poate risca pedeapsa cu moartea,
dacă cineva moare sau este rănit din cauza acestei fapte. Un fel de „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”, dacă vreți.

Organele judiciare de vârf ale ţării, precum Curtea Supremă a Poporului, Procurorul Suprem al Poporului şi Ministerul Securităţii Publice au făcut publică o declaraţie comună prin care instanţele de judecată încep să emită pedepsele mai dure.

„Capacele de canal sunt adesea ignorate, dar decide foarte mult viaţa oamenilor, siguranţa personală şi securitatea proprietăţii. Furtul sau distrugerea unui capac nu poate fi indentificat ca
doar o simplă infracţiune de furt sau distrugere a propietăţii. În schimb, infractorilor ar trebui să li se acorde pedepse mai dure.”, a declarat Wan Chun, un oficial al Procuraturii Supreme a
Poporului.

În urma unor studii făcute pe teritoriul Chinei, 70 de tragedii au avut loc între 2017 şi 2019 ca urmare a furturilor sau distrugerilor acestor capace de canal. Hoţii de capace săvârşesc aceste fapte pentru a le vinde. Pe lângă ei, mai mulţi taximetrişti au fost surprinşi că scoteau capacele şi foloseau apa din canal pentru a-şi spăla maşinile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide