Audi A8 L Security – Limuzina blindată este o fortăreață pe roți

Autor: Elena Luchian 14 mai 2020 Știri auto

Audi A8 L Security este o fortăreață pe roți. Versiunea cu ampatament lung a limuzinei germane a primit blindaj conform certificării VR9.

GALERIE FOTO

Audi A8 L Security premium devine astfel omologul cu patru cercuri al limuzinei Mercedes-Benz S-Class Guard, un model preferat al șefilor de stat. Mașina blindată poate rezista unor atacuri cu muniție de calibru 7.62×51.

A8 L Security a fost dezvoltat de divizia Audi Rusia, în țara în care limuzinele blindate sunt la ordinea zilei. Cu o caroserie blindată conform certificării VR9 și un pavilion în conformitate cu normele de blindaj VR10, limuzina îi poate proteja pe cei aflați la bord și în cazul unui atac cu grenade HG85 produse pentru Forțele Armate Elvețiene.

Citește și:

Un sistem central cu mai multe duze amplasate în zonele importante pentru stingerea incendiilor care izbucnesc la bord, un sistem special de climatizare care protejează împotriva atacurilor chimice, dar și un mecanism inovator care împiedică blocarea portierelor se regăsesc pe lista de dotări speciale.

În portbagaj și-a făcut loc o a doua baterie, iar mașina a fost dotată cu un sistem special de intercomunicație.

Cifrele blindatului Audi A8 L Security

De 400 de ore de muncă au avut nevoie experții în blindaj pentru a transforma un Audi A8 cu ampatament lung într-o fortăreață. Mașina cântărește acum nu mai puțin de 3,9 tone. Pentru a face față noii greutății, suspensia a fost modificată.

Sub capota lui Audi A8 L Security se află motorul V8 de 4.0 litri pe benzină, care pune în mișcare și sportiva Audi S8 . Unitatea dezvoltă 571 de cai putere și un cuplu de 800 Nm, expediate către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte și al unui sistem de tracțiune integrală quattro.

S8 are nevoie de 3,8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Masa mare își spune cuvântul în cazul lui A8 L Security, care ajunge de la 0 la 100 în 6,3 secunde. 210 km/h este viteza maximă limitată electronic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide