Kia Rio facelift aduce primul sistem de propulsie mild-hybrid pe benzină dezvoltat de Kia

Autor: Marius Vișan 26 mai 2020 Știri auto

Kia a anunțat îmbunătățiri semnificative pentru a patra generație a modelului Kia Rio. Acest facelift aduce un design exterior și interior actualizat cu tehnologii de siguranță și infotainment. Modelul oferă șoferilor noi sisteme de propulsie, printre care și primul sistem pe benzină mild-hybrid de 48V al mărcii.

Rio este primul automobil Kia propulsat de un sistem de propulsie mild-hybrid electric pe benzină. Denumit EcoDynamics+ acesta cuplează noul motor pe benzină de 1.0 litri T-GDi cu sistemul MHEV de 48V. Sistemul vine cu o puterea oferită de o baterie compactă litiu-ion polimer de 48-volți și extinde perioadele de decuplare a motorului.

Kia Rio este echipat cu noua transmisie manuală „clutch-by-wire”

În locul unei legături mecanice, ambreiajul este controlat complet electronic.

Intră în galeria foto

Linia de modele Rio este oferită acum în Europa cu o gamă de motoare Smartstream pe benzină – noul motor de 1.0 litri T-GDi ce oferă 100 CP și o nouă versiune a motorului Kia aspirat de 1.2 litri, cu tehnologia inovatoare Dual Port Injection ce oferă o putere de 84 CP.

Motorul de 1.0 litri T-GDi ce produce 100 CP este acum oferit cu transmisia manuală cu șase trepte de viteze – înlocuind transmisia manuală anterioară cu cinci trepte – și cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză (7DCT).

Modelul Rio oferă un sistem de navigație cu ecran tactil mai mare, de 8.0 inch. Sistemul oferă conexiune wireless cu aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto pe modelele echipate cu noul display audio de 8.0 inch, eliminând nevoie multor utilizatori de a-și conecta smartphone-urile prin cablu.

Grila „tiger-nose” rămâne un element cheie

Automobilul oferă o serie de actualizări de design pentru anul 2020. Designul reîmprospătat păstrează grila specifică „tiger-nose”. Toate modelele dispun acum de blocuri optice cu tehnologie LED ce includ luminile de zi DRL.

Noile tehnologii de siguranța și asistența șoferului includ sistemul de asistare la păstrarea benzii de circulație (Lane Following Assist), sistemul de asistare pentru evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist) și sistemul de asistare pentru evitarea traficului din unghiul mort (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist)

Două noi culori exterioare au fost introduse, iar modelul îmbunătățit este oferit, de asemenea, cu jante de 16 inch cu opt spițe, cu un design nou.

Noul Kia Rio ajunge în Europa în al treilea trimestru al anului 2020. El ca beneficia de garanția unică Kia de 7 ani, 150.000 kilometri oferită standard.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide