3 Trabant-uri tricolore la 3.000 de euro sunt de vânzare pe autovit.ro

Autor: ProMotor 28 mai 2020 Știri auto

Cea mai simpatică mașină de vânzare pe autovit.ro este disponibilă în… triplu exemplar: roșu galben și albastru. Un posesor de Trabant-uri vinde trei mașini.

GALERIE FOTO

Trei Trabant-uri sunt de vânzare, zilele acestea, pe autovit.ro. Sunt trei Trabant-uri 601, care pot forma un tricolor motorizat: roșu, galben și albastru. Vânzătorul le dă doar împreună. Nu-l interesează să le vândă la bucată și nici nu vrea să audă de schimburi.

Acesta susține că mașinuțele lui sunt în stare bună, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional. “Sunt ideale pentru evenimente”, promite proprietarul, care spune, în anunțul de pe autovit.ro, că că are actele la zi.

Cele trei mașini, două înmatriculate în județul Dâmbovița și una cu număr de București, au văzut lumina zilei în anul 1990 și au la bord 1.000 de kilometri. Nu știm dacă individual sau împreună.

Prețul de 3.000 de euro pentru cele trei Trabant-uri este cu atât mai interesant cu cât, pe site-urile de profil, mașini similare sunt de vânzare chiar și cu 8.000 de euro.

Despre Trabant 601

Produs la Zwickau în Germania începând cu 1963, Trabant 601 este cea de-a treia generație a modelului și de departe cea mai longevivă. Nu mai puțin de 2.818.547 de unități au văzut lumina zilei. Interesul mare arătat de clienți i-a convins pe nemți să păstreze această generație în producție până în 1990, deși planul initial era ca aceasta să fie înlocuită în 1971.

Era, în perioada sa de glorie, cea mai comună mașină în Germania de Est. Era replica Estului la Volkswagen Beetle-ul construit în Vest. Și a fost, la vremea ei, o replică pe măsură,

Trabant 601 are motor în doi timpi de 0,6 litri, cu doi cilindri, care dezvoltă 26 de cai putere.

Doar 595 de kilograme cântărește mașinuța cu o lungime de 3.555 milimetri, o lățime de 1.505 milimetri și o înălțime de 1.440 de milimetri. Producătorul din Zwickau îi trecea în cont un consum de 6 l/100 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide