Autobuzul care costă 500.000 de euro. Are preț de supercar, dar este produs în 1937

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2020 Știri auto

Acesta este un exemplar Kenworth din 1937 care a fost folosit pentru transportul vizitatorilor în Parcul Național Mount Rainier, Washington (SUA). Autobuzul a funcționat până în 1962 și a acumulat mulți km de-a lungul anilor.

Având în vedere vârsta sa, autobuzul a fost destul de afectat de trecerea timpului, astfel încât firma Legacy Classic Trucks a decis să-l restaureze. Ca parte a procesului, caroseria a fost reparată pentru a elimina orice urmă de rugină. Autobuzul a fost, de asemenea, revopsit și echipat cu roți noi.

Autobuzul are un motor care produce 130 CP

Compania a restaurat interiorul folosind accesorii în stil retro. De asemenea, au păstrat podeaua originală din lemn, în timp ce scaunele au fost acoperit cu piele italiană. Autobuzul poate găzdui până la 18 persoane. Legacy a decis să instaleze un motor Hercules JXD cu șase cilindri care produce 130 CP (97 kW). Este conectat la transmisia manuală originală cu cinci viteze.

Potrivit fondatorului Legacy Classic Trucks, „Restaurarea unui autobuz clasic ca acesta necesită o muncă enormă. Cu toate acestea, a fost unul dintre procesele cele mai pline de satisfacții din istoria companiei noastre”.

Intră în GALERIA FOTO

Dacă asta vă stârnește interesul, autobuzul se vinde cu prețul de 580.000 de dolari (aproximativ 510.000 de euro).

Prețul unui autocar SH în România

Apropo de cel mai scump autobuz la mâna a doua, în acest moment, pe autovit.ro există un exemplar Scania Beulas Glory, din 2016, cu un rulaj de 763.568 de km, care costă 175.000 EURO.

Acest autocar poate transporta 59 de persoane și dispune de toate dotările moderne: navigație, GPS, toaletă, aer condiționat, închidere centralizată, geamuri electrice, bluetooth, frigider, mini bar, suspensie reglabilă și uși culisante. Comparativ cu modelul din 1937, putem spune că există mari diferențe, și la dotări și la preț.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide