O nouă modă în pandemie: călătoriile spre nicăieri

Autor: George Cristea 06 aug. 2020 Știri auto

Turismul este unul dintre cele mai afectate domenii în pandemia de coronavirus, iar transporturile au de suferit din această cauză. Cu toate acestea, nevoia oamenilor de a călători rămâne ridicată. Chiar și atunci când nu pot călători nicăieri. În aceste condiții, Taiwanul deschide o nouă modă în pandemie: călătoriile spre nicăieri. Cu avionul.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă multe aeroporturi sunt încă închise, asta nu înseamnă că oamenii nu vor să zboare în continuare. Pentru a satisface această nevoie a clienților săi, EVA Air, una dintre cele mai mari companii aeriane din Taiwan, a programat pentru sâmbătă, 8 august (Ziua tatălui în Taiwan), un zbor care nu duce nicăieri. Practic, avionul va decola de pe aeroportul Taipei Taoyuan la ora 10:30 dimineața (ora locală) și va rămâne în aer aproximativ trei ore, pentru a ateriza apoi pe același aeroport.

Călătoriile spre nicăieri: Care este scopul?

„Piața de turism a fost suspendată de mai bine de jumătate de an. Strigătele cetățenilor pentru călătorii în străinătate sunt din ce în ce mai puternice. Pentru a satisface dorințele călătorilor, EVA Air a decis să introducă o experiență de călătorie alternativă pe 8 august, de Ziua Tatălui.”, se arată într-un comunicat de presă pe site-ul EVA Air, preluat de CNN.

Zborul este operat cu un Airbus A330 vopsit într-un livery special „Hello Kitty”. Pasagerii vor prim în timpul zborului mai multe articole tematice Hello Kitty și vor beneficia de aceleași condiții la bord ca în cazul unui zbor intercontinental, cum ar fi WiFi gratuit și programe de divertisment on-demand.

Dacă este o zi senină, pasagerii vor putea vedea mai multe atracții din Taiwan, inclusiv Insula Guishan și coasta pitorească Huadong, precum și alte insule din apropiere. Mâncarea este un alt punct culminant al călătoriei. Principalele feluri sunt pregătite de bucătarul Motokazu Nakamura, cu trei stele Michelin.

Zborul va fi operat sub numărul de zbor BR5288, numărul având o semnificație aparte. Mai precis, în chineză, 5288 se pronunță asemănător fonetic cu „Îl iubesc pe tata”. Același număr reprezintă și valoarea în dolari taiwanezi a biletului de călătorie, care înseamnă echivalentul a 152 de euro. Pasagerii pot alege un upgrade la clasa Business, pentru un pălus de 1.000 de dolari taiwanezi (circa 29 de euro).

Călătoriile cu avionul au ajuns la un nivel atât de scăzut în pandemie încât British Airways a decis retragerea flotei sale de Boeing 747, care este și ceas mai mare din lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide