Tesla Model X se dezmembrează în mers. Un șofer a rămas fără o bucată din acoperiș

Autor: David Andrei 16 sept. 2020 Știri auto

Modelele produse de Tesla sunt celebre pentru designul special, pentru autonomia impresionantă, pentru abilitățile dinamice, dar și pentru o fiabilitate redusă. Un Model X care s-a dezmembrat în mers aruncă încă o bilă neagră în contul companiei.

GALERIE FOTO

Mai mulți clienți s-au plâns de o problemă majoră care a survenit la mașina lor electrică, Tesla Model X. Aceștia au semnalat faptul că mașina li s-a dezmembrat, pur și simplu, în mers. O bucată din acoperiș s-au desprins și a căzut. Mulți dintre ei nu și-au dat seama decât după ce au ajuns cu mașina acasă.

Site-ul insideevs.com face publică o întâmplare recentă, ai cărei protagoniști au fost Carrie Schenkhuizen și Model X-ul său. Povestea, care pune o nouă pată pe fiabilitatea modelelor companiei, a fost publicată luna aceasta pe grupul Tesla Owners Worldwide.

Atunci când au ajuns acasă, Carrie și soțul ei, Brandon, au fost întrebați de fiul lor ce s-a întâmplat cu mașina. Abia atunci cei doi și-au dat seama că o bucată din acoperiș lipsea. Este segmentul dintre cele două portiere tip falcon-wing (“aripă de șoim”).

Și alți posesori de Tesla Model X au avut aceeași problemă

Nicholas povestește că a semnalat anterior faptul că acea piesă din sticlă era instabilă și a încercat să remedieze problema pe garanție la un service Tesla. Cei de acolo i-au spus că este o problemă de uzură, care nu este acoperită de garanție și i-au transmis că o nouă garnitură l-ar costa 2.000 de dolari.

Jurnaliștii publicației dedicate vehiculelor electrice a identificat alți doi posesori de Tesla Model X care au raportat aceeași problemă. Phillip L Chang a povestit pe grupul de Facebook Tesla Model X Owners că a văzut în oglinda retrovizoare cum acea bucată a făcut zob parbrizul mașinii care rula în spatele său. În acest caz însă, este vorba despre bucata de sticlă aflată între portierele tip falcon-wings și parbriz.

Un alt posesor de Model X a povestit pe Reddit cum a auzit ceva zburând pe lângă mașina sa. Abia când a ajuns acasă și-a dat seama că acel “ceva” era, de fapt, o bucată din acoperișul din sticlă.

Cei de la Insideevs.com au contactat compania Tesla, dar nu au primit nicio reacție oficială.

În urmă cu două luni, în mediul online au devenit virale imagini cu o Tesla care rămâne fără spoilerul spate după trecerea printr-o baltă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide