O Dacia 1310 cu motor de Volvo face senzație în România

Autor: David Andrei 22 sept. 2020 Știri auto

A vrut să o ducă la fiare vechi. S-a răzgândit și i-a pus motor de Volvo. Acum face senzație pe șoselele din România. Aceasta este probabil, singura Dacia 1310 cu motor de Volvo din lume.

GALERIE FOTO

Dacia 1310 modificată de Sebi are acum motor turbo de 1,7 litri, care dezvolta, când a ieșit pe porțile uzinei, 120 de cai putere. În urma intervențiilor, are acum aproximativ 140-150 de cai putere. Sebi vrea mai mult. Speră să ajungă la 190.

Mașina din 1998 funcționa cu GPL. A fost prima mașină a lui Sebi. După o vreme, a vrut să o ducă la casat. Un prieten însă, l-a întors din drum. Mașina din 2020 demarează ca o sportivă pur sânge și întoarce capete. Mai mult datorită coloanei sonore.

Dacia 1310 cu motor de Volvo și modificări discrete la exterior

Puține modificări se pot observa la exteriorul mașinii românești cu inimă suedeză. Sebi nu i-a pus nici măcar faruri LED. “Dacă mă oprește poliția, să nu se ia de prea multe lucruri”, explică proprietarul de Dacia 1310 cu motor de Volvo.

Dacia veche de 22 de ani, care a apărut pe canalul de YouTube „Merită toți banii” are o bară nouă, o grilă de la un Logan MCV și anvelope mixte ca mașinile sport. O evacuare din inox și o tobă sport apar în partea din spate. Și stopurile sunt originale, ca să nu atragă atenția.

La interior și-au găsit loc un casetofon, o mufă pentru încărcarea telefonului, ceasuri de Dacia Logan. Șoferul și pasagerul din dreapta iau loc în scaune care le copiază pe cele Sparco și care au centuri în cinci puncte, ca cele de la mașinile de raliu. Între scaune, tocmai a montat o cotieră îmbrăcată în piele.

18 milioane de lei vechi a dat Sebi pe Dacia 1310 atunci când a cumpărat-o. De atunci, a investit aproximativ 5.000 de euro în ea.

VIDEO:

 

Citește și: 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide