Dacia 1310 unicat în lume. Cum arată mașina-galaxie? GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 20 mai 2020 Știri auto

Există o Dacia 1310 unică în România. Mașina are o vopsea exterioară spectaculoasă și un interior care i-ar face invidioși până și pe posesorii de Mercedes-AMG. “Am vrut să fac cea mai frumoasă Dacia din România și cred că am reușit”, spune George Reut.

GALERIE FOTO

Există o Dacia 1310 care arată incredibil. Mașina, care a ieșit pe porțile uzinei de la Mioveni în 1983 și care se află acum la Arad, a fost recondiționată și modificată în întregime la Curtea de Argeș. A primit o vopsea care imită aspectul unei galaxii. Peste 3.000 de euro a costat procedura complicată de aerografie.

Este imposibil să nu întorci privirea după mașina-galaxie, care a apărut într-un clip pe măsură pe canalul Eduard Popescu. Pe capotă și-a găsit loc un desen care imită un mecanism de ceas. Bare și o evacuare cromate completează imaginea spectaculoasă a sedanului românesc.

Dacia 1310 unicat in Romania (7)

Cabina automobilului pare împrumutată de la modelele premium cu veleități sportive. Scaunele Recaro tip scoică în față și bancheta preluată de la un Alfa Romeo în spate și un volan îmbrăcate în piele Beluga, așa cum se regăsește la bordul modelelor Bentley, schimbă radical interiorul bătrânei Dacii.

Fețele ușilor, bordul și plafonul sunt și ele îmbrăcate în piele și alcantara, iar pe volan încă strălucește sigla UAP.

Dacia 1310 unicat in Romania (2)

Și-a făcut apariția la bordul acestui 1310 i un ecran tactil tip tabletă, ca la Tesla Model S. Mașina a primit ventilații și difuzoare noi. Iar în portbagajul capitonat în întregime se regăsește piesa de rezistență: un subwoofer.

Mașina a primit și un motor de 2.0 litri de Clio RS, care dezvoltă 180 de cai putere, cuplat la o transmisie manualăcu cinci rapoarte, preluată tot de la Renault.

Dacia 1310 unicat în România se mută în America

George Reut și-a cumpărat această Dacia în 2018. Era complet albastră atunci. 5.000 de euro a dat pe noua lui Dacia veche. Proprietarul anterior o cumpărase cu 11 milioane de lei vechi în 2005. Pentru început, i-a schimbat timoneria și volanul. “Cel vechi arăta de parcă era de autobuz”, povestea fostul proprietar în ianuarie 2006 pe un forum de profil. Era doar începutul!

George Reut a investit aproximativ 30.000 de euro în Dacia 1310, unicat în România. Proprietarul mașinii locuiește în Statele Unite ale Americii de 38 de ani. În toamnă, speră să-și aducă și Dacia la New York. Nu ar fi prima, dar ar fi, cu siguranță, cea mai spectaculoasă. Un alt român, Eduard Palaghiță, defilează pe străzile din New York cu un 1300 portocaliu și un câine husky pe post de… pasager.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: George Reut



Comentarii
Inchide