Cum arată și cum se numește Dacia Logan care se vinde în Africa și în America de Sud

Autor: Elena Luchian 01 dec. 2020 Știri auto

Dacia Logan ajunge și în America de Sud și Africa de Sud, dar cu un alt look, o altă denumire și un alt logo. Cât este de diferită față de Dacia pe care o cumpără românii?

GALERIE FOTO

Pentru că Dacia nu este reprezentată oficial în statele Americii Latine și nici în Africa de Sud, Renault trimite acolo mașina cu logo-ul propriu. Rombul din grila radiatorului înlocuiește de emblema constructorului român. Iar pe capacul portbagajului, își va face apariția denumirea “Taliant”, în locul vechii denumiri “Logan”. Renault vrea să dea astfel modelului o identitate nouă.

Denumirea amintește de sedanul Talisman, model aflat la sfârșit de carieră.

Motor1.fr publică primele schițe de design cu Logan care se va vinde în Africa de Sud și pe unele piețe de pe continentul sud-american. Mașina cu aceeași denumire va ajunge, în 2021 și în India (vezi GALERIA FOTO). Dar indienii vorbesc despre o versiune cu o lungime sub patru metri. Noul Logan măsoară 4.396 milimetri în lungime.

Cum arată Renault Taliant și cât de diferită este de Dacia Logan?

Dacia Taliant și Dacia Logan seamănă izbitor și au proporții foarte asemănătoare. Dar există și o serie de diferențe. Schițele, care apar în fotografii de slabă calitate, arată faruri cu semnătură luminoasă în forma literei “C”, familiară de la modelele Renault. Și stopurile sunt diferite, fiind alcătuite din două segmente. De asemenea, barele față și spate sunt desenate diferit.

Se pot observa diferențe și în cabină. Taliant are un alt volan, guri de ventilație diferite și un alt display deasupra consolei centrale. Toate celelalte par să fie identice. Același model va ajunge pe piața din Brazilia.

Constructorul francez nu furnizează încă informații referitoare la motorizări. Dar cel mai probabil, este vorba despre aceleași comercializate și în Europa. Astfel, clienții de acolo vor primi versiunile Sce 65, TCe 90 și ECO-G.

Taliant va fi dezvăluit în această iarnă și va putea fi comandat începând cu primăvara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide