Metoda genială prin care sunt furate mașinile de lux în Africa de Sud

Autor: ProMotor 12 feb. 2020 Știri auto

Hoții de mașini din Africa de Sud au găsit o metodă ingenioasă pentru a fura mașini de lux chiar de sub nasul proprietarilor. Vizate sunt mașini Ferrari și alte modele de lux, marca italiană postând pe Facebook o avertizare pentru clienții săi.

Intră în Galeria FOTO

Pentru cine nu știe, Africa de Sud nu este cea mai sigură țară, iar șoferii mașinilor de lux sunt adesea dați jos în plină stradă, cu pistolul la tâmplă, pentru a le fi furată mașina. Nu știm dacă este o veste bună sau nu pentru sud-africani, dar se pare co o grupare de hoți a găsit o metodă mult mai subtilă, care nici nu știm dacă s-ar încadra la furt auto. Mai degrabă e vorba de o înșelătorie.

În cazul Ferrari, hoții se dau drept reprezentanți ai mărcii italiene, sună posesorii și îi anunță că vehiculul lor este parte a unei campanii de rechemare în service pentru reparații. Dacă proprietarii mușcă momeala, infractorii trimit un camion-platformă să ia mașina. Vigilența proprietarilor este înșelată de faptul că cei care apar cu platforma sunt îmbrăcați în combinezoane autentice Ferrari, iar totul arată foarte profesional. Mașina este încărcată pe platformă și visul Ferrari dispare după primul colț de stradă.

În mod normal, proprietarii sună la o zi sau două la reprezentanța Ferrari pentru a afla cum decurg reparațiile. Desigur, aici nimeni nu știe nimic, iar proprietarul începe să-și dea seama că a fost victima unei înșelătorii. Între timp, mașina a trecut de mult granița sau a fost deja dezmembrată și vândută pe componente. Hoții dezactivează sistemul de localizare prin GPS, astfel că mașinile sunt, practic, de nerecuperat.

Un sud-african și-a pierdut așa mașina, un Ferrari 812 Superfast, care costă jumătate de milion dolari pe piața locală. Hoții au reușit să ia vehiculul dar au făcut accident cu el când voiau să-l scoată din țară, la granița cu Mozambicul. În aceste condiții, s-au mulțumit să recupereze motorul V12.

Reacția Ferrari nu s-a lăsat așteptată, producătorul italian emițând o avertizare pentru clienții săi. „Dacă inițiem o rechemare sau o campanie de service, reprezentanța Ferrari nu va suna niciodată direct pentru a solicita predarea mașinii. Dacă ați primit un telefon de la cineva despre care credeți că pretinde a fi angajat Ferrari, contactați direct reprezentanța pentru a confirma informațiile”, se arată în anunțul făcut de Ferrari pe Facebook.

Ferrari nu este singurul producător afectat de furturi prin această metodă în Africa de Sud. O avertizare similară a fost emisă de Toyota South Africa în octombrie 2019, dar și de Audi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide