Ce este Genesis GV70 și de ce spun sud-coreenii că e mai tare decât BMW X3

Autor: David Andrei 04 dec. 2020 Știri auto

BMW X3 și Mercedes-Benz GLC fac legea în segmentul SUV-urilor premium de clasă compactă. Dar sud-coreenii trimit pe piață Genesis GV70 ca să-i sperie pe nemți.

GALERIE FOTO

Genesis GV70 va fi prezentat oficial pe 8 decembrie, dar sud-coreenii au dezvăluit deja primele imagini cu SUV-ul lor compact. Mașina va ajunge și în Europa pentru a face concurență modelelor germane cu același tip de caroserie.

GV70 preia platforma sedanului G70. Este aceeași care stă și la baza noului Hyundai Tucson. G70 este disponibil cu două motorizări. Este vorba despre un motor de 2.0 litri pe benzină și despre propulsorul diesel e 2,2 litri. Unitățile sunt cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte, care expediază resursele către puntea spate.

Presa internațională speculează și în privința unei unități turbo de 2,5 litri cu patru cilindri, dar menționează și un V6 de 3,5 litri cu peste 370 de cai putere. Acesta din urmă este rezervat versiunii Sport.

Constructorul asiatic ar fi pregătit pentru noul și o versiune plug-in hybrid. Modelul va putea fi comandat și cu tracțiune integrală.

Genesis GV70 va avea o cabină premium

Sud-coreenii vorbesc despre influențe aviatice la bordul noului lor Genesis GV70. Tapițeria din piele și alcantara, bordul și fețele ușilor îmbrăcate integral în piele, butoane din aluminiu, un instrumentar digital și un ecran tactil de 14,5 inci deasupra consolei centrale fac parte din meniu. Pe tunelul median se regăsește un comutator rotativ, asemănător cu ceea ce regăsim la modelele BMW, prin intermediul căruia vor putea fi controlate diverse funcții.

Clienții care vor ca SUV-ul lor să arate mai dinamic pot bifa pachetul Sport. Acesta aduce jante G-Matrix de 21 de inci, un spoiler frontal cu linie mai sportivă și elemente decorative de culoare închisă. În partea posterioară apar terminații mai mari ale sistemului de evacuare. Același pachet aduce elemente din fibră de carbon în cabina modelului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide