Când va construi Tesla mașini complet autonome?

Autor: David Andrei 04 dec. 2020 Știri auto

Foarte mulți clienți Tesla cred deja că mașinile lor sunt complet autonome. Așa se explică numărul mare de accidente fatale în care au fost implicate modele ale producătorului american echipate cu sistemul Autopilot. Dar când va construi Tesla mașini complet autonome?

GALERIE FOTO

Elon Musk face o afirmație îndrăzneață. Șeful companiei cu sediul în Silicon Valley susține că sistemul de rulare complet autonomă va ajunge la clienți începând de anul viitor. Astfel, în 2021, ar trebui să vedem pe șosele primele mașini autonome.

Este, ce-i drept, greu de luat în serios, având în vedere că tot ceea ce programează Tesla se întâmplă cu întârziere. Mai mult, potrivit unor date neoficiale, acest sistem nu este nici pe departe așa cum îl promovează Elon Musk. Pentru a fi complet autonom ar trebui să integreze funcții de rulare autonomă Nivelul 5. Mai mult, omul de afaceri a anticipat greșit și momentul în care mașinile care se conduc singure vor ajunge pe piață. Acesta vorbea, în vara anului acesta, că se va întâmpla până la sfârșitul lui 2020.

Șeful Tesla nu se ține de promisiuni

La începutul anului 2019, același Musk promitea că un milion de taxiuri autonome Tesla vor ajunge pe șosele până la sfârșitul acelui an. Nici acest lucru nu s-a întâmplat. La această oră, nu există niciunul.

“Sunt foarte convins că vom produce un sistem complet autonom pe care îl vom pune la dispoziția clienților Tesla începând cu anul viitor!” Este declarația ce pare complet nerealistă a șefului Tesla. Musk a fost recent în Germania, pentru a primi premiul Axel Springer, în cadrul unei ceremonii.

Musk ia însă, în considerare, faptul că legislația nu permite rularea complet autonomă la această oră. Dar și de această dată este convins că vor fi anumite “jurisdicții care vor permite anul viitor rularea autonomă”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide