Elon Musk a devenit al doilea cel mai bogat om al lumii. Pe cine mai trebuie să depășească pentru a deveni nr. 1?

Autor: David Andrei 24 nov. 2020 Știri auto

Elon Musk a devenit al doilea cel mai bogat om din lume la o săptămână după ce șeful Tesla se instalase pe locul 3 în clasament, în locul fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg. Pe cine mai trebuie să depășească pentru a deveni numărul 1?

GALERIE FOTO

Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates și este acum al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului miliardarilor publicat de Bloomberg. Astfel, în Bloomberg Billionaires Index, averea omului de afaceri însumează, la această oră, 128 de miliarde de dolari. În ultimele luni, în contul lui Musk au intrat încă 7,2 miliarde de dolari. În contul său se regăsesc, la această oră, 128 de miliarde.

Valoarea acțiunilor Tesla a crescut semnificativ după ce compania a fost selectată pentru indicele S&P 500, unde se regăsesc cele mai puternice companii din Statele Unite. Musk a făcut un pariu cu acționarii Tesla. În cazul în care compania ajunge la o valoare de piață de 650 de miliarde de dolari până în 2028, omul de afaceri va încasa un bonus în valoare de 55,8 miliarde de dolari.

Elon Musk, de pe locul 35 pe locul 2 în mai puțin de un an

Averea lui Elon Musk este reprezentată de acțiunile Tesla în proporție de 75%. La începutul anului, șeful de la Tesla, în vârstă de 49 de ani, se afla pe locul 35 în clasamentul realizat de Bloomberg.

Săptămâna trecută, Musk l-a depășit în clasament pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Zuckerberg are o valoare estimată la 109 miliarde de dolari.

Rămâne pe primul loc, cel puțin pentru moment, șeful Amazon, Jeff Bezos. Averea sa este cotată la 182 de miliarde de dolari. Jeff Bezos l-a devansat, în 2017, pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Clasamentul Bloomberg are la bază informații publice care privesc acțiunile, proprietățile imobiliare, obiectele de artă și alte bunuri de lux deținute de cei vizați. În clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii, șeful Tesla este pe locul al patrulea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide