7 ani de la accidentul lui Michael Schumacher. Momente cheie din perioada 2013-2020

Autor: Elena Luchian 29 dec. 2020 Știri auto

29 decembrie 2013. A fost ziua în care viața lui Michael Schumacher s-a schimbat radical. Pilotul a fost la un pas de moarte după un accident la schi. Nici acum, la 7 ani de la accident, nu vin vești bune dinspre Elveția, acolo unde este tratat la domiciliu.

GALERIE FOTO

În urmă cu exact șapte ani, o veste teribilă cutremura lumea sporturilor cu motor. Michael Schumacher a avut un accident grav la schi, în timp ce se afla cu familia în vacanță, în stațiunea Meribel din Alpii francezi. Schiul său a agățat o piatră, germanul a fost proiectat în aer și a căzut lovindu-se cu capul de o altă piatră. Casca lui s-a făcut zob. Nici camera pe care o avea montată pe cască nu a rezistat la impactul violent.

Schumacher a fost preluat cu un elicopter de pe pistă și transportat de urgență la spitalul din Grenoble. A fost operat de două ori pe creier și plasat în comă indusă. Șase lui mai târziu, fanii s-au bucurat să afle că fostul mare pilot nu mai este în comă. Familia a aranjat transferul la un spital din Lausanne, Elveția, fără să furnizeze însă, nicio veste despre starea reală a pilotului. Speculațiile potrivit cărora Schumi se afla în stare vegetativă au făcut rapid înconjurul lumii. Soția lui Michael, Corinna, nu a infirmat.

Tratamente de zeci de milioane de euro și nicio veste în șapte ani

În luna septembrie a anului 2014, Corinna a făcut eforturi pentru a-l aduce acasă pe pacientul special. La reședința familiei de pe malul lacului Geneva, a fost amenajată o rezervă în care Schumacher să fie fie supus unui tratament personalizat de recuperare. O armată de oameni a fost mobilizată, 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, pentru a avea grijă de el. Zeci de milioane de euro au fost investite, în această perioadă, în programul de recuperare și tratament.

Corinna Schumacher a vândut avionul privat al familiei și mai multe mașini din garaj. În vara lui 2018, aceasta a achiziționat o vilă în Marbella, Spania, un loc preferat de cel care a câștigat șapte titluri cu Ferrari.

În tot acest timp, fanii au aflat informații puține. Anul acesta, fostul șef de la Ferrari, actual președinte FIA, Jean Todt, a spus că speră ca, într-o zi, să-și vadă amicul la curse, ca spectator. Todt a mai spus și că a văzut mai multe curse alături de Schumacher, la televizor.

Pe lista extrem de scurtă a persoanelor care au acces în preajma lui Schumacher se mai află fostul șef al echipei de Formula 1, Mercedes, Ross Brawn, dar și magnatul Flavio Briatore.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide