Michael Schumacher va reveni la o viață „mai normală”. Înțelege acum ce se întâmplă în jurul lui?

Autor: David Andrei 18 dec. 2020 Știri auto

Au trecut aproape șapte ani de când Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian sever în timpul unei vacanțe la schi, în Alpii francezi. Dar cât de mult înțelege septuplul campion mondial din ce se întâmplă în jurul său?

GALERIE FOTO

Anturajul familiei Schumacher a devenit extrem de restrâns după accidentul suferit de fostul pilot în decembrie 2013 în Meribel, Franța. În afară de membrii familiei, doar câțiva prieteni foarte apropiați au permit permisiunea de a-l vizita pe marele sportiv. Printre ei se află fostul său șef de la Mercedes-AMG, Ross Brawn, și fostul șef de la Ferrari, actual președinte al FIA, Jean Todt. Aceștia îl vizitează periodic la vila sa aflată în Elveția, pe malul lacului Geneva. În urmă cu un an, soția sa, Corinna, a achiziționat o vilă în Mallorca. Astfel, Schumacher poate petrece timp într-unul dintre locurile preferate din tinerețe sa.

Ambii se feresc însă, să vorbească despre starea lui Schumacher. “Un tratament personalizat îl va ajuta să revină la o viață mai normală!”, este dezvăluirea cea mai recentă făcută de Jean Todt. Michael Schumacher va împlini, în luna ianuarie, 52 de ani.

“Știm cu toții că Michael a suferit un accident extrem de grav, cu severe consecințe”, a declarat Jean Todt pentru publicația franceză Ouest France.

Între timp, fiul său, Mick Schumacher, a devenit campion mondial în Formula 2 și a semnat cu team-ul american Haas pentru un loc în Formula 1 din sezonul viitor.

Michael Schumacher, în stare vegetativă?

Neurochirurgul Erich Riederer susține că Michael Schumacher este “în stare vegetativă”. „Acest lucru înseamnă că este treaz”, explică neurochirurgul, „dar nu are nicio reacție. Respiră, inima lui bate, probabil că poate să stea în fund și chiar să facă pași mici cu ajutor, dar nimic mai mult.” Este de menționat că specialistul a făcut aceste aprecieri fără să-l fi consultat pe Schumacher.

Ross Brawn pare să confirme spusele medicului. “Nimeni nu știe exact cât de mult înțelege Michael ce se întâmplă în jurul său”, spune fostul șef al echipei de Formula 1, Mercedes.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide