Volkswagen a crezut că a rezolvat problema la noul Golf. Acum cheamă în service aproape 60.000 de mașini

Autor: David Andrei 14 ian. 2021 Știri auto

Volkswagen a crezut că a rezolvat problema de software care a afectat și noul Golf. Acum nemții cheamă în service aproape 60.000 de mașini.

GALERIE FOTO

Eroarea apare la sistemul multimedia și la camera de marșarier a noului Volkswagen Golf. Problema afectează 56.000 de unități ale generației Mk8, produse până în luna iulie a anului trecut.

Nemții susțin că nu au fost raportate defecțiuni, iar rechemarea în service reprezintă o măsură preventivă. După anunțarea acestui recall, acțiunile Volkswagen au scăzut cu 1,6%.

Proprietarii de mașini cu probleme vor fi contactați și programați la service. Volkswagen va suporta toate cheltuielile.

Lansarea pe piață a noului Golf a întâmpinat probleme în primăvara trecută. Constructorul german a fost nevoit să amâne livrările pentru a câștiga timp ca să remedieze defecțiunea. Aceeași eroare a dus la amânarea lansării pe piață a modelului electric ID.3 cu câteva luni.

Volkswagen Golf, cel mai vândut model în Europa

Volkswagen Golf este imbatabil atât în țara de origine, Germania, cât și în Europa. Compacta germană este lider în vânzări. Peste 312.000 de europeni au comandat un Golf în 2020. 133.900 dintre acestea au fost comandate de nemți.

În ciuda startului anevoios, marcat de izbucnirea epidemiei de coronavirus și de problemele de soft, Golf Mk8 a recuperat în cea de-a doua parte a anului. 179.000 de clienți au fost convinși de noua generație în perioada iulie-decembrie 2020.

În Germania, Volkswagen și-a adjudecat primele trei locuri în topul celor mai bine vândute mașini. Tiguan și Passat au încheiat anul trecut pe locurile 2 și 3.

Volkswagen a trimis pe piață și versiunile GTI, GTD și GTE, dar și Golf Variant, Alltrack și Golf R. Constructorul german anunță că gama este acum completă. În gama generații nu va mai fi disponibil un e-Golf, pentru că rolul versiunii cu emisii zero a fost preluat de noul ID.3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide