Tesla a avut primul an profitabil din istoria sa. Brandul auto este pe piață de 18 ani

Autor: Marius Vișan 29 ian. 2021 Știri auto

Anul trecut Tesla a avut profit net de 721 milioane dolari, 2020 fiind primul an profitabil din istoria sa de 18 ani.

Constructorul de mașini electrice, care a fost fondat în 2003, a declarat că a câștigat 721 milioane de dolari în 2020, spre deosebire de o pierdere de 862 milioane de dolari în 2019, chiar dacă pandemia a afectat vânzările și producția din Statele Unite scrie nytimes.com.

Valoarea acțiunilor companiei a crescut cu 750% în decursul lui 2020 și cu 17% de la început de 2021, astfel că în prezent capitalizarea de piață este de 819 miliarde dolari.

Tesla a produs 499.550 de mașini în 2020

Trecerea Tesla către rentabilitate este un punct de cotitură important pentru companie și pentru o industrie auto care a cunoscut puține companii noi de succes în ultimele decenii. Succesul a fost posibil în mare parte datorită creșterii vânzărilor în China și Europa și adăugarea unui al patrulea model: Model Y, care pare să fi devenit cel mai bine vândut vehicul electric din SUA.

Anul trecut a fost ”un an definitoriu pentru noi, pe mai multe niveluri”, a declarat Elon Musk într-o conferință telefonică cu analiștii. ”În ciuda unui mediu dificil, am atins un moment important în producția și livrarea a jumătate de milion de mașini.”

Vânzările Tesla au crescut cu aproximativ 36%

Creșterea a fost alimentată de o nouă fabrică din Shanghai care a deschisă acum un an, și care începe să producă Model Y, precum și  Model 3. China este cea mai mare piață din lume pentru mașinile electrice și convenționale.

Noutățile Tesla la început de 2021

Tesla lansează Model S și Model X facelift. Ambele au un interior schimbat radical. Dispare ecranul cu dispunere verticală, iar volanul arată ca o manșă de avion. Display-ul tactil nu mai este dispus acum pe verticală, o soluție reprezentativă până de curând pentru modelele Tesla, ci pe orizontală. Are un look extrem de special și volanul, pentru că acesta nu mai este rotund. Arată mai degrabă ca o manșă de avion și seamănă cu ce este montat în cabina Roadster-ului Tesla. Apar pe volan doar două butoane rotative, care pot fi controlate cu degetul mare. Volanul este suport și pentru o serie de comenzi tactile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide