Mercedes-Benz a atins o bornă spectaculoasă. Aceasta este mașina cu numărul 50.000.000

Autor: Elena Luchian 12 feb. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz a atins o bornă spectaculoasă. Constructorul auto premium tocmai a ajuns la 50.000.000 de mașini construite în 75 de ani. Mașina cu număr rotund e un Mercedes-Maybach Clasa S.

GALERIE FOTO

Limuzina a ieșit de pe linia de asamblare a centrului inovator Factory 56. Modelul cu numărul 50.000.000 este primul Maybach Clasa S de nouă generație construit la Sindelfingen. Tot acolo vor vedea lumina zilei Clasa S cu ampatament standard, Clasa S cu ampatament lung, dar și viitoarea limuzină electrică EQS.

50.000.000 de mașini a construit Mercedes-Benz în ultimii 75 de ani. La baza succesului stă o întreagă rețea de producție, care include uzine pe tot globul. Nemții folosesc tehnologii inovatoare și marșează în direcția sustenabilității.

Rețeaua se dezvoltă în permanență și se adaptează la cerințele pieței. În prezent, aceasta se concentrează pe implementarea tehnologiei necesare pentru a demara ofensiva electro-mobilității. Până în 2022, gama cu emisii zero Mercedes-EQ va include nu mai puțin de șase modele. Alte patru li se vor alătura celor care au ajuns deja pe piață, EQC, lansat în anul 2018, și noul EQA, prezentat în luna ianuarie a acestui an. Mercedes intenționează să-și producă, în viitorul apropiat, propriile baterii. Un alt obiectiv este să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon începând cu 2022 la toate centrele de producție ale companiei.

Uzina în care s-a construit mașina Mercedes-Benz cu numărul 50.000.000, este cel mai modern centru de producție

Inaugurată în luna septembrie a anului trecut, Factory 56 este cea mai modernă uzină a constructorului auto. Aceasta are la bază o investiție de 730 de milioane de euro. În total, Mercedes a investit 2,1 miliarde de euro în uzina de la Sindelfingen. Banii au fost direcționați către construirea unui centru inovator începând cu anul 2014.

Digitalizare, conectivitate și automatizare sunt principiile puse în practică la Factory 56. Peste 1500 de persoane lucrează acolo în două schimburi. Întregul centru de la Sindelfingen numără în total aproximativ 35.000 de angajați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide