Accident evitat în ultimul moment. Un șofer a făcut o depășire pe linia continuă – VIDEO

Autor: ProMotor 23 feb. 2021 Știri auto

Un șofer care avea montată o cameră de bord a surprins momentul în care o mașină face o manevră periculoasă.

În imagini se poate vedea un Opel cu numere provizorii care se înscrie într-o depășire care se putea solda cu un accident grav.

Șoferul a ignorat linia continuă și faptul că, din curbă, se apropia un alt autovehicul. Incidentul a avut loc în weekend pe DN 10, la ieșirea din localitatea buzoiană Sătuc.

Șoferul circula cu aproximativ 100 km/h într-o zona unde limita era de 30 km/h

Șoferul Opelului revine pe banda sa, iar impactul este evitat doar pentru că tânărul care venea de pe sens opus a redus viteza și a tras dreapta de volan. Manevra a fost la un pas să îl scoată de pe șosea. Tânărul care conducea autoturismul Volkswagen este hotărât să meargă acum la poliție cu filmarea și vrea ca individul vinovat să plătească.

În zonă există o restricție de viteză de 30 km/oră. Conform martorilor, șoferul din Opel rula cu aproximativ 100 de km la oră.

Cu ajutorul unei camere montate la bord, șoferul unui autoturism care circula în același sens a surprins momentul depășirii. El a postat imaginile pe Facebook, acestea stârnind imediat un val de indignare din partea publicului, informează Adevărul.ro.

VIDEO

 

În momentul în care un conducător auto efectuează manevră neregulamentară de depășire, în oricare dintre situațiile în care această este interzisă, aici referindu-ne la manevră prin care se încalcă chiar și parțial marcajul longitudinal continuu, simplu sau dublu, permisul de conducere va fi reținut pentru un termen de 30 de zile.

Textul de lege menționează că se interzice depășirea vehiculelor când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar și parțial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ionut Mihail Zota



Comentarii
Inchide