Ce trebuie să faci dacă ți se defectează mașina și rămâi în drum? Sfatul polițiștilor

Autor: Elena Luchian 16 feb. 2021 Știri auto

Ai plecat la drum și n-ai mai ajuns la destinație pentru că ți s-a stricat mașina? Ce trebuie să faci atunci când se defectează și te lasă în drum. Sfat de la poliție.

GALERIE FOTO

Când mașina ta se defectează și nu-ți mai poți continua drumul, trebuie să te asiguri că atât tu, cât și pasagerii tăi sunteți în siguranță. Mai mult, trebuie să iei măsuri ca să te asiguri că autovehiculul defectat nu reprezintă un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Astfel, cea mai bună soluție este să încerci să scoți mașina în afara carosabilului.

Când acest lucru nu este posibil, poliția le recomandă șoferilor să pună în funcțiune luminile de avarie. Mai mult, pentru a semnaliza prezența vehiculului, conducătorul auto trebuie să folosească cele două triunghiuri reflectorizante din dotarea obligatorie a mașinii. Acestea fac parte din pachetul legislativ, care poate fi achiziționat de la dealer odată cu mașina sau ulterior.

Cum se instalează triunghiurile reflectorizante atunci când ți se defectează mașina?

Potrivit Codului Rutier, triunghiurile reflectorizante trebuie să fie amplasate în față și în spate. Acestea trebuie să se regăsească la o distanță de cel puțin 30 de metri de autoturism, pe aceeași bandă de circulație. Astfel, ceilalți participanți la trafic le vor observa din timp și își vor da seama că se apropie de un vehicul care are probleme.

Lucrurile se schimbă în localități, atunci când circulația este intensă. În acest caz, triunghiurile reflectorizante pot fi așezate la o distanță mai mică sau chiar pe autovehiculul defectat. Pe autostradă, în schimb, acolo unde se circulă cu viteză, distanța la care se montează triunghiurile ar trebui să fie mai mare. Șoferii trebuie să țină cont că, atunci când li se defectează mașina, aceasta trebuie deplasată până pe banda de urgență. Tot pe acea bandă se instalează triunghiurile.

În cazul în care problema nu poate fi remediată pe loc, vei fi nevoit să apelezi la serviciile unor specialiști. Există companii care oferă non-stop servicii de tractare și care îți pot duce mașina la un service pentru remedierea problemelor.

Ai rămas în pană sau ți s-a defectat mașina?

Până la remediere sau tractare, îți recomandăm să pui în funcțiune…

Posted by Politia Romana on Monday, 15 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide