Cinci întrebări pe care și le pun românii despre RABLA 2021

Autor: Marius Vișan 01 apr. 2021 Știri auto

Întrebarea pe care mulți români și-o pun în această perioadă este: ”Când începe Programul RABLA 2021?”

Programul de reînnoire a parcului auto va continua și în 2021, asta după ce bugetul de stat a fost aprobat în Parlament. RABLA 2021 aduce însă câteva schimbări semnificative față de anul precedent.

1. Când începe Programul RABLA 2021?

Cei care să-și schimbe mașina anul acesta trebuie să știe că mai au foarte puțin de așteptat. Ministrul Tanczos Barna a anunțat că programul va porni în luna aprilie. ”La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu Rabla”, a spus ministrul Mediului.

2. Care este valoarea tichetului RABLA 2021?

Programul RABLA va avea la bază acordarea unei tichet în valoare de 7.500 lei pentru o mașină veche casată. Tichetul este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în regim WLTP.

3. Câte tichete RABLA se pot folosi pentru achiziția unei mașini noi?

Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet RABLA. Pe lângă suma de 7.500 lei, utilizatorul poate beneficia de alte eco-bonusuri, cum ar fi cel pentru achiziția unei mașini cu sistem GPL sau pentru sau a unuia hibrid (fără Plug-In).

4. Ce bonus primesc dacă vreau să cumpăr o mașină pe GPL?

În cazul ecobonusului GPL, emisii sub 96 grame dioxid de carbon, suma se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

5. Care sunt bonusurile RABLA Plus 2021?

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, există două tipuri de tichete.

Se acordă un maximum de 10.000 de euro pentru mașinile full electric și 4.500 de euro pentru mașini hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Un criteriu important pentru cei care dețin o mașină veche, pe care vor să o dea la casat, ar fi că vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 8 ani. Asta înseamnă cel târziu data de 31 decembrie 2013. De asemenea, mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționării: motor, caroserie, roți etc.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide