Cu ce mașină a mers la muncă Ministrul Mediului în Vinerea Verde?

Autor: David Andrei 02 apr. 2021 Știri auto

Campania Vinerea Verde continuă. Este deja a treia săptămână în care se recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun sau a mijloacelor de transport nepoluante. Cu ce mașină a mers la muncă Ministrul Mediului, Tanczos Barna?

GALERIE FOTO

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a apelat la o mașină cu emisii zero în Vinerea Verde. El a împrumutat un Renault Zoe pentru a se deplasa în județul Harghita, alături de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

„Am împrumutat astăzi acest Renault Zoe, o variantă prietenoasă cu mediul, ideală pentru deplasarea pe distanțe scurte şi medii. Ne vom deplasa atât în oraș, cât şi în afara acestuia”, a explicat Tanczos Barna pe pagina sa de Facebook. Ministrul și-a făcut temele înainte de a pleca la drum. Știe exact ce are de făcut dacă e pe punctul de a rămâne fără baterie.

“Avem două stații de încărcare în Miercurea Ciuc, trei în Odorheiu Secuiesc şi încă una pe traseul dintre cele două localități, la Băile Homorod.”

Tanczos Barna este inițiatorul campaniei Vinerea Verde. Aceasta vizează reducerea poluării produse de mașinile personale în marile orașe. Campania se desfășoară sub sloganul “STOP! Azi mașina stă pe loc”.

Ministrul susține că peste 100 de entități de la nivel central și local au primit cu deschidere inițiativa. Printre acestea se numără 11 ministere, 20 de prefecturi, 19 consilii județene, 22 de instituții de învățământ superior și alte 19 instituții din domenii diverse.

Vinerea Verde, ratată parțial în ziua grevei la metrou

A trecut o săptămână de la greva spontană care a paralizat metroul bucureștean. Inițiativa Ministerului Mediului a fost sabotată parțial. În prima zi a campaniei, în urmă cu trei săptămâni, mai multe personalități politice aleseseră ca variantă de deplasare metroul. Tanczos Barna a fost unul dintre aceștia.

Tot cu metroul trebuia să ajungă la birou și premierul Florin Câțu, dar greva inițiată de sindicaliști i-a dat planurile peste cap săptămâna trecută.

??/???

?Astăzi, de #VinereaVerde, împreună cu colegul meu, domnul ministru Attila Cseke, ne deplasăm cu o mașină…

Posted by Tánczos Barna on Friday, 2 April 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide