Femeia care a produs accidentul mortal din Andronache a fost trimisă în judecată. Ce pedeapsă riscă

Autor: George Cristea 30 apr. 2021 Știri auto

Femeia care a produs accidentul mortal din Andronache a fost trimisă în judecată. Două fete, una de 6 ani și alta de 20, și-au pierdut atunci viața după ce femeia a pierdut controlul mașinii într-o intersecție din cartierul Andronache.

Intră în Galeria FOTO

Procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au finalizat cercetările și au trimis-o în judecată pe femeia care a provocat oribilul accident. Potrivit rechizitoriului, aceasta este acuzată de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influență alcoolului sau a altor substanțe. Concentrația de alcool a femeii a fost stabilită la 1,25 g/l alcool pur în sânge, cu alte cuvinte femeia era beată de-a binelea în momentul producerii accidentului.

„În fapt, s-a reținut că la data de 27 februarie, în jurul orelor 15,35, inculpata a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA, pe Str. Fructelor din Sectorul 2 al Municipiului București, dinspre Str. Gherghiței către Str. Mențiunii, având o îmbibație alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge, iar când a ajuns la intersecția cu Str. Mențiunii a pierdut controlul asupra direcției de mers, accelerând în loc să frâneze, și a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal o persoană vătămată în vârstă de 6 ani și o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, acestea din urmă aflându-se așezate pe bordură, a rupt stâlpul de beton de susținere a iluminatului public și s-a oprit în gardul imobilului cu nr. 176″, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Femeia care a produs accidentul mortal din Andronache, trimisă în judecată. Pedeapsa este drastica

Anterior, procurorii apreciaseră alcoolemia femeii la 0,8 la mie pe baza probelor de sânge colectate succesiv. Conform buletinului de analiză toxicologică, femeia a prezentat o alcoolemie de 0,67 g/l la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g/l o oră mai târziu. Potrivit legii, valoarea de 0,8 la mie în sânge este limita de la care alcoolemia devine faptă penală. Pedeapsa este de închisoare între unul și cinci ani, dar circumstanțele agravante pot contribui la o pedeapsă chiar mai aspră. În unele cazuri, instanța a dat pedepse de tentativă de omor, după cum a aflat un șofer din Bacău.

În plus, pentru omor din culpă, pedeapsa prevăzută în Codul Penal este între 2 și 7 ani, cu o majorare cu 50% în cazul în care  fapta săvârșită a dus la decesul a două sau mai multe persoane. Putem spune cu certitudine că femeia nu va putea obține o condamnare cu suspendare în acest caz și că va avea de petrecut mulți ani în spatele gratiilor.

Cum s-a petrecut accidentul din Andronache

În dupăamiaza zilei de 27 februarie, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o tânără de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide