Salonul Auto de la München: Listă lungă de absenți, printre care și Opel

Autor: Cristian Agatie 16 iun. 2021 Știri auto

Salonul Auto de la München, confirmat oficial pentru această toamnă, a adunat deja o listă lungă de absenți, printre care și producătorul german Opel. Dacia, în schimb, va fi prezentă în Germania cu mai multe modele.

Intră în Galeria FOTO

După ce în 2020 pandemia a dus la anularea saloanelor auto, speranțele renasc odată cu ridicarea treptată a restricțiilor. Primul salon auto confirmat este cel de la München, care înlocuiește de anul acesta celebrul IAA Frankfurt. Programat în perioada 7-12 septembrie, IAA Mobility propune un format nou, modelat după exemplul saloanelor IT, curtate intens și de producătorii auto.

IAA München nu pornește însă la drum cu perspective foarte optimiste. Interesul publicului pentru saloanele auto s-a diminuat semnificativ în ultimii ani, iar asta încă dinainte de epidemia de COVID. Mulți producători consideră că participarea la un salon auto este mult prea scumpă, iar rezultatele nu justifică efortul financiar imens. Prin urmare, nu miră pe nimeni că și la München s-a adunat o listă lungă de absenți.

Odată cu diminuarea interesului pentru saloane auto, astfel de evenimente și-au restrâns treptat anvergura, devenind mai degrabă evenimente de interes local. Cândva evenimente gigantice, Salonul de la Paris și cel de la Frankfurt au devenit evenimente de casă pentru industria auto franceză, respectiv germană. Mai exact, producătorii francezi au preferat să ocolească salonul german, după cum și unele companii germane au ales să absenteze de la Paris. Până la urmă, e normal, trebuie să-ți stabilești clar prioritățile.

Salonul Auto de la München: Opel absent, Dacia prezent

Anul acesta, însă, salonul de la München ar putea marca o nouă premieră, odată cu anunțul Stellantis că Opel nu va participa la IAA Mobility. Este un șoc pentru industria auto germană, chiar dacă Opel aparține acum unui conglomerat franco-italo-american. De asemenea, este un șoc și pentru organizatorii IAA München, care se prezintă la start cu un „roster” foarte anemic.

Nu doar Opel lipsește de la München, ci și toate celelalte mărci ale grupului Stellantis, printre care Peugeot, Citroen, Fiat, Alfa Romeo și Jeep. Decizia vine după ce și grupul Volkswagen și-a anunțat o prezență redusă la salon. Numai Audi, Cupra, Porsche și Volkswagen vor expune la München. Alături de acestea și-au confirmat prezența BMW, Mercedes, Mini, Rolls-Royce, Ford, Honda, Polestar, Nio și Wey, dar și Dacia.

Producătorul român va avea un stand mai degrabă aglomerat, dovedind preocuparea pentru piața germană. Alături de Duster facelift și Dacia Spring, există așteptări din partea publicului să vadă la stand crossoverul cu 7 locuri care va înlocui Lodgy și Logan MCV. Vizitatorii vor putea testa modelele Dacia pe circuitele create în oraș în acest scop. Dacia va avea standul amplasat în zona centrală a orașului München, în Königsplatz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide