Accident grav pe DN7: Un șofer beat a intrat pe contrasens și a lovit două mașini

Autor: Cristian Agatie 31 iul. 2021 Știri auto

Un accident grav s-a produs vineri pe DN7 Orăștie – Deva, după ce un șofer beat a intrat pe contrasens și a lovit două mașini. Toți cei trei șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale dar, din fericire, nimeni nu a fost grav rănit. Mașinile, în schimb, sunt daună totală.

Intră în Galeria FOTO

Imaginile surprinse la scurt timp după accident îl arată pe șoferul vinovat într-o poziție nefirească, odihnindu-se parcă pe scaunele din față ale mașinii, cu picioarele pe geam. În spatele acestuia, un membru al echipei de salvatori lucrează la extragerea acestuia din mașină.

Accidentul ar fi putut fi mult mai grav dacă șoferul celei de a treia mașini, care circula în spatele celei lovite, nu ar fi tras de volan pentru a evita lovirea mașinile din fața sa. În urma acestei manevre, însă, mașina a intrat în șanțul de pe marginea drumului și s-a răsturnat.

Accident grav pe DN7: Un șofer beat a intrat pe contrasens. Ce spun polițiștii

„Un bărbat de 47 de ani, din municipiul Deva,  care conducea un autoturism pe DN7, din direcția Orăștie-Deva, în zona intersecției cu DJ668, a pătruns pe sensul opus,  unde a intrat în coliziune cu alte doua autoturisme care circulau regulamentar. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea celor 3 conducători auto implicați. Bărbatul care a produs evenimentul rutier a prezentat,  în aerul expirat,  o concentrație alcoolica de 0,95 mg/l. În cauză s-a întocmit dosar penal”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

În primele 6 luni ale acestui an, pe drumurile publice din județul Hunedoara s-au produs 46 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 18 persoane și rănirea gravă a altor 32, arată un raport al IPJ Hunedoara. În urmă cu trei luni, o Dacia Duster a intrat pe contrasens și a lovit frontal un TIR. Două persoane aflate în Duster și-au pierdut viața în acest accident.

Cel mai grav accident de acest tip s-a produs însă în weekendul trecut pe DN2, în județul Bacău. Opt persoane și-au pierdut viața după ce o mașină cu volan pe dreapta s-a ciocnit frontal cu un microbuz. Accidentul a provocat un șoc în comunitate, iar ministrul Transporturilor a anunțat măsuri pentru a preveni astfel de accidente în viitor. Nicio reacție însă de la Poliție și Ministerul de Interne, în afară de îndemnul „grăbiți-vă încet”. Un îndemn pe care guvernanții noștri îl respectă cu sfințenie când vine vorba de măsuri pentru salvarea vieților omenești.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide