Cum ar putea arăta viitorul model de oraș Tesla Mini Car (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 30 nov. 2021 Știri auto

Tesla lucrează în mare secret la viitorul Mini Car, un coupe ultra compact și ușor, care va fi destinat traficului urban. Viitorul Tesla Mini Car ar urma să coste între 10.000 și 16.000 de dolari, va oferi o autonomie mare pentru un vehicul urban și va intra în producție cel mai probabil după anul 2025.

Detalii de design preluate de la Model Y

Pentru ca Tesla să construiască un vehicul cu zero emisii atât de ieftin ar trebui să îmbunătățească substanțial tehnologia bateriei. Acesta este și motivul pentru care debutul lui Mini Car (Model 2 cum cred unii că ar urma să se numească mașinuța) nu ar avea cum să aibă loc înainte de 2025.

Viitorul Mini Car ar urma să fie nu doar mai mic și mai ușor, ci și mai îngust comparativ cu alte modele Tesla pentru a permite parcarea sa în locuri strâmte. Cei de la  The Clunker Junker susțin că mașina ar urma să aibă o structură realizată din aluminiu, ceea ce ar conferi un plus de siguranță viitorului model.

De altfel, este știut faptul că modelele produse de gigantul californian sunt proiectate pentru a oferi siguranță maximă. Structura rigidă a caroseriei, centrul de greutate jos și liniile rotunjite ar urma să ofere o protecție unică în caz de accident.

Din punct de vedere estetic, viitorul Mini Car ar putea prelua elemente de design de la „fratele” mai mare Tesla Model Y. Asta înseamnă că va avea patru locuri,  și portiere de tip foarfecă. Deschiderea pe verticală a acestora și lățimea mică a mașinii vor permite parcarea ei în locuri foarte strâmte.

Plafon panoramic electrocromic

Deși va avea cea mai mică amprentă la sol dintre toate modelele americanilor, Tesla va oferi un spațiu interior extrem de generos pentru patru adulți. Panoul de instrumente va fi proiectat astfel încât spațiul pentru picioare la locurile din față să fie comparabil cu cel oferit de modelele Tesla mai mari.

Planșa de bord va primi un sistem de infotainment ultrasofisticat, care va avea un ecran tactil imens, specific Tesla, spațiu de stocare uriaș și încărcare wireless pentru două smartphone-uri.

În viziunea celor de la The Clunker Junker, viitorul Tesla Mini Car va avea plafon panoramic din sticlă electrocromic (n.n. – electrocromia este fenomenul de schimbare a culorii sau a opacității sticlei în funcție de temperatură).

La interior va oferi spațiu suficient pentru patru adulți, iar materialele folosite vor fi reciclate și durabile derivate din fibre de cânepă, cutii de lapte  și dopuri de plută.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: The Clunker Junker


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide