Viitoarea generație Dacia Duster va avea versiuni hibride E-Tech

Autor: Mihai Morcovescu 12 ian. 2022 Știri auto

Cea de-a treia generație a SUV-ului românesc Dacia Duster este programată pentru lansare în cursul anului 2024. Viitorul Duster va fi construit pe platforma modulară CMF-B a grupului Renault, aceeași care este utilizată pe actuelele modele Logan și Sandero,

Grație noii baze tehnologice, viitorul Duster va fi disponibil nu doar cu motoare convenționale alimentate cu benzină, ci și cu sisteme de propulsie hibridă.

Dacia pregătește sisteme hibride cu motoare de 1,2 și 1,8 litri

Dacia Bigster (2)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Este vorba despre configurații specifice E-Tech Hybrid cu tehnologie full-hybrid (HEV) și E-Tech cu tehnologie plug-in hybrid (PHEV). Ambele versiuni vor fi echipate cu noul motor aspirat natural pe benzină 1.8 SCe.

Acesta va veni în combinație cu unitatea electrică dedicată. Alegerea capacităţii de 1,8 litri a fost făcută pentru ca inginerii să poată dezvolta ulterior şi o versiune în ciclu Atkinson. Versiunea va fi similară cu motoarele dezvoltate de Toyota. și ar urma să fie montat atât pe noua generație Duster, cât şi pe viitorul model Bigster, care va debuta în 2025.

Gama de motorizări a viitorului Dacia Duster 3 va include și noul motor cu trei cilindri pe benzină supraalimentat 1.2 TCe. Acesta va beneficia de tehnologia mild-hybrid la 48V. Propulsorul conenvțional va fi asociat unui motor electric. În schimb, vor dispărea propulsoarele diesel.

Producătorul încă își evaluează opțiunile în încercarea de a menține prețul cât mai redus. Astfel, versiunea de bază a noii generații Dacia Duster ar putea costa de șa aproximativ 15.000 de euro.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide