Dacia Jogger hibrid 1.8 E-Tech va fi lansat în 2023

Autor: Mihai Morcovescu 08 nov. 2021 Știri auto

În urmă cu aproximativ două luni Dacia prezenta publicului noul său model de familie Jogger, ce va fi oferit și în versiunea cu șapte locuri.

În momentul lansării, producătorul de la Mioveni anunța că succesorul lui Logan MCV va dispune de o gamă de motorizări formată din două motoare convenționale cu ardere internă și o versiune hibridă.

Reprezentanții de la Dacia dezvăluiau că noul Jogger va primi peste doi ani un sistem de propulsie hibridă E-Tech de proveniență Renault, format dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și două unități electrice. Acest ansamblu dezvoltă împreună 140 CP, iar bateria are o capacitate de 1,2 kW.

Între timp, însă, cei de la Renault s-au răzgândit. Francezii au anunțat, prin vocea directorului departamentului de inginerie Gilles le Borgne, că pregătesc o evoluție a sistemului hibrid 1.6 E-Tech care echipează în prezent modelele Megane și Captur.

Noul sistem de propulsie hibridă va fi format dintr-un „benzinar” de 1,8 litri, care va produce 130 CP și 180 Nm de cuplu, în timp ce bateria este de așteptat să aibă o capacitate mai mare. Propulsorul provine din unitatea supraalimentată de 1,8 litri și 225 CP care echipează modele din gama Renault Sport.

Marea noutate o reprezintă faptul că sistemul hibrid 1.8 E-Tech va fi disponibil, începând cu anul 2023, pe noul Dacia Jogger. Modelul românesc va deveni, astfel, cel mai accesibil vehicul de familie hibrid cu șapte locuri de pe piață.

Duster și Bigster 1.8 E-Tech sosesc în 2024 și 2025

Dacia Bigster interiorul (1)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor furnizate de L’Argus.fr, Renault a optat pentru motorul de 1,8 litri pentru ca inginerii să poată dezvolta ulterior şi o versiune în ciclu Atkinson, care este similar motoarelor Toyota. Acest tip de ardere este mai eficient la o cilindree mai mare și asigură un consum mai mic de combustibil.

Începând cu 2024, 1.8 E-Tech se va regăsi pe noua generație Duster, iar un an mai târziu va fi disponibil și pe mult așteptatul Bigster, cel mai mare SUV din istoria mărcii românești.

Comenzile pentru noul Dacia Jogger vor începe în cursul acestei luni în Europa, urmând să ajungă în showroom-uri în luna februarie 2022. Prețurile nu au fost încă anunțate oficial, dar este de așteptat ca acestea să pornească de pe la 13.000-14.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide