Audi anunță noul concept A6 Avant e-tron printr-un set de imagini teaser

Autor: Mihai Morcovescu 16 mart. 2022 Știri auto

La circa un an de la prezentarea A6 e-tron Concept, Audi anunță acum prototipul versiunii break printr-o serie de imagini teaser. Deschizător de drum al unei noi game inovatoare de automobile 100% electrice de serie, noul concept-car va fi dezvăluit în ziua de 17 martie.

Audi A6 Avant e-tron Concept va oferi o autonomie de peste 700 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Deocamdată, producătorul din Ingolstadt păstrează secrete detaliile tehnice. Însă, este de așteptat ca A6 Avant e-tron Concept să folosească aceeași arhitectura PPE (Premium Platform Electric) dedicată vehiculelor cu emisii zero asemenea lui A6 e-tron.

Din punct de vedere estetic, A6 Avant e-tron Concept nu va diferi foarte mult de varianta sedan prezentată în 2021, la Shanghai. Astfel, vehiculul va primi aceeași grilă Singleframe mare și închisă, specifică modelelor electrice.

Totodată, probabil că vom regăsi aceleași faruri LED subțiri montate deasupra unor prize de aer supradimensionate. La spate, se disting stopurile full LED și ceea ce pare a fi un difuzor proeminent.

De asemenea, se observă jantele de mari dimensiuni, probabil 20 sau 21 de inch, dar și consolele scurte. În plus, plafonul înclinat către eleronul posterior de deasupra lunetei conferă o alură sportivă.

Cum spuneam, specificațiile tehnice nu au fost dezvăluite. Dar, ne putem aștepta ca Audi A6 Avant e-tron Concept să primească tot două motoare electrice, care dezvoltă o putere combinată de 476 CP și 800 Nm de cuplu. Bateria ar trebui să aibă 100 kWh, ceea ce înseamnă o autonomie extinsă de peste 700 de kilometri.

Noul Audi A6 Avant e-tron Concept va fi prezentat pe 17 martie, în cadrul conferinței anuale de presă a companiei.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide