Tata Motors prezintă conceptul electric Avinya, care debutează cu o autonomie de 500 de kilometri

Autor: Mihai Morcovescu 30 apr. 2022 Știri auto

Tata Motors, compania-mamă a celor de la Jaguar Land Rover Tata Motors, a surprins întreaga industrie auto cu noul concept electric Avinya. Construit pe o platformă electrică dedicată, acesta promite o autonomie de 500 de kilometri după o repriză de încărcare de 30 de minute.

Tata Motors va lansa până în 2025 un model de serie bazat pe Avinya

Noul prototip cu zero emisii prezintă ambițiile electrice ale producătorului de automobile indian. Numele Avinya provine din limba sanscrită și se traduce prin „inovație”.

Reprezentanții companiei nu au dezvăluit multe detalii. Totuși, ei susțin că Avinya Concept va fi capabil să ruleze până la 500 de kilometri după o repriză de încărcare de mai puțin de jumătate de oră.

Forma vehiculului cu emisii zero aduce mai degrabă cu un monovolum decât cu un crossover. Conceptul indienilor se remarcă prin caroseria fără montantul B și prin ușile cu deschidere inversă de tip „suicide doors”.

Prototipul vine cu jante de mari dimensiuni și cu camere video în loc de oglinzi convenționale. De altfel, acesta este un detaliu de design obișnuit pentru cele mai noi modele electrice, în țările unde sunt acceptate.

De asemenea, farurile subțiri ilustrează sigla Tata, în timp ce stopurile dau impresia că plutesc. În plus, linia aproape plată a acoperișului conferă mașinii o cabină pe cât de minimalistă pe atât de spațioasă. Aici remarcăm volanul care integrează un mic display pentru instrumentarul de bord, care te duce cu gândul la consolele de jocuri video. De asemenea, reține atenția scaunul pasagerului din dreapta, care se poate roti.

Potrivit informațiilor furnizate de Tata Motors, Avinya Concept prefigurează un model de serie, care ar trebui să apară până în 2025. Acesta ar urma să fie dezvoltatpe noua arhitectură GEN 3 a companiei asiatice destinată vehiculelor electrice.

Sursa: Tata Motors

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tata Motors


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide