Kia anunță vânzări în scădere cu 4,9% în luna mai comparativ cu aceeași perioadă din 2021

Autor: Mihai Morcovescu 08 iun. 2022 Știri auto
Kia anunță vânzări în scădere cu 4,9% în luna mai comparativ cu aceeași perioadă din 2021

Producătorul de automobile sud-coreean Kia raportează vânzări de 234.554 de automobile în luna mai a acestui an. Totalul reprezintă o scădere cu 4,9 % comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Cel mai bine vândut model la nivel global a fost SUV-ul Sportage

Gama SUV-urilor a condus vânzările globale Kia în cea de-a cincea lună din 2022. Cel mai bine vândut model a fost Sportage, care a fost comercializat la nivel mondial în 37.949 de unități. Pe locurile următoare s-au situat Seltos și Sorento.

Dintre piețele din afara Coreei de Sud, cele mai bune cifre de vânzări s-au consemnat în Asia-Pacific, India și Orientul Mijlociu. De asemenea, Kia s-a numărat și printre preferatele clienților din Africa, America de Sud și Centrală.

Pe piața coreeană, Kia a înregistrat vânzări de 45.663 de unități, cu 4,7% mai puțin față de luna mai 2021. Cel mai bine la acest capitol a fost SUV-ul Sorento, care a fost vândut în 5.356 de unități. Acesta a fost urmat la mică distanță de Sportage (4.542 de unități).

Pe alte piețe din afara acestei țări, Kia a înregistrat vânzări de 188.891 de unități. Acest total se traduce printr-o scădere cu 5,0% față de aceeași perioadă a anului precedent. Și în acest caz, Sportage și Seltos au fost lideri de vânzări pentru marcă, înregistrând 33.407 și, respectiv, 17.950 de unități vândute în toată lumea.

Bazându-se pe noi modele competitive, cum ar fi modelul 100% electric EV6 – care a fost desemnat în februarie „Mașina anului 2022 în Europa” – Kia va continua impulsionarea vânzărilor și va spori profitabilitatea, în timpul tranziției spre a deveni un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă.

Sursa: Kia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide