Chinezii de la CATL lansează o baterie care asigură o autonomie de 1.000 de kilometri

Autor: Mihai Morcovescu 27 iun. 2022 Știri auto

Compania chineză CATL a lansat o nouă baterie pentru vehiculele electrice care va oferi o autonomie de 1.000 km cu o singură încărcare. Primii clienți ai noului acumulator vor fi companiile chineze producătoare de vehicule electrice Li Auto și Hozon New Energy Automobile.

Repriza de încărcare 10%-80% a noii baterii CATL se va realiza în 10 minute

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) este în momentul de față cel mai mare producător de baterii din lume. Asiaticii fac eforturi pentru a-și consolida poziția de vârf în fața companiilor concurente precum BYD. Aceasta din urmă va începe în curând să furnizeze baterii americanilor de la Tesla.

Noua baterie se numește Qilin și va oferi o autonomie ce va putea ajunge până la 1.000 de kilometri cu o singură încărcare. În același timp, aceasta va fi cu 13% mai puternică decât un acumulator similar de la Tesla, susțin chinezii, citați de Autonews.

Potrivit informațiilor oficiale, noul acumulator va crește rata de utilizare la 72%. Aceasta este cea mai mare din lume, cu 22% mai mare comparativ cu bateria de primă generație pe care CATL a lansat-o în 2019.

Totodată, reprezentanții companiei au precizat că noua baterie are și o densitate de energie mai mare, și anume 255 Watt-oră/kg. Qilin va putea fi încărcată mult mai rapid decât celulele existente. Concret, repriza de încărcare 10%-80% se va realiza în numai 10 minute la o priză de încărcare rapidă. În același timp, noua baterie va fi și mai sigură, dar și mai durabilă.

Producția noii baterii Qilin va demara în cursul anului viitor. Primii clienți vor fi companiile producătoare de vehicule electrice Li Auto și Hozon New Energy Automobile.

CATL furnizează baterii unor mari producători de automobile precum Tesla, Volkswagen, BMW și Nio. Chinezii au vândut în primele patru luni din 2022 echivalentul a 41,5 GWh de baterii, mai mult decât dublu comparativ cu cifrele înregistrate de LG Energy Solution,

În schimb, în primul trimestru din 2022, a înregistrat o scădere cu 24% a profitului net. Principala cauză a reprezentat-o creșterea costurilor metalelor. Asiaticii se așteaptă ca marja de profit să fie mai bună în cel de-al doilea trimestru.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CATL


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide