Danezii de la Zenvo pregătesc un hypercar cu motor V12 hibrid. Modelul va livra între 1.500 și 1.800 CP

Autor: Mihai Morcovescu 25 aug. 2022 Știri auto

Zenvo Automotive, un constructor danez de mașini sport mai puțin cunoscut în Europa, a anunțat că pregătește lansarea unui nou hypercar. Viitorul model exotic al companiei din Præstø ar urma să primească un motor V12 hibrid twin-turbo, care va produce între 1.500 și 1.800 de cai-putere. Acesta este planificat să debuteze în cursul anului 2023.

Noul hypercar va fi produs în două versiuni. Este vorba despre una GT, orientat către șosea, și alta care va funcționa atât pe șosea, cât și pe circuit. Bolidul ar fi fost, se pare, prezentat exclusiv potențialilor cumpărători cu ocazia „Monterrey Car Week”, departe de privirile publicului larg.

Viitorul hypercar Zenvo va sosi în 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit celor mai recente informații, noul hypercar Zenvo va primi o versiune actualizată a șasiului din fibră de carbon a actualului model. Acesta se numește TSR-S, folosește un propulsor V8 și a fost lansat în 2018.

Cu toate acestea, o publicație britanică susține că danezii au dezvoltat un șasiu complet nou, fabricat din același material. Viitorul hypercar va avea o masă de 1.250 de kilograme, ceea ce se traduce printr-un raport putere-greutate impresionant.

De altfel, noul șasiu modular ar putea fi folosit și pe alte viitoare modele. Acesta este capabil să suporte un grup motopropulsor complet electric, însă oficialii danezi au optat pentru o configurație hibridă deoarece clienții doresc în continuare modele cu combustie.

Noul hypercar va fi propulsat de un motor V12 twin-turbo, care va oferi aproape 1.200 CP. Resursele vor fi transmise către roțile din spate prin intermediul unei noi cutii de viteze automată cu 8 trepte dezvoltată de Zenvo. Ansamblul va conține și două motoare electrice, care va crește puterea la 1.500-1.800 CP. Deși nu au fost divulgate performanțele mașinii, aceasta ar putea atinge o viteză de top de 480 km/h.

Oficialii companiei daneze anunță că 30 de persoane au depus deja un avans pentru viitorul model. Acest număr poate părea mic comparativ cu mărci precum Ferrari și Lamborghini. Dar, acesta reprezintă o realizare semnificativă pentru un producător care produce mai puțin de 5 unități pe an. De altfel, Zenvo a vândut în ultimii 15 ani doar 15 mașini. Noul hypercar Zenvo ar urma să fie lansat în cursul anului viitor.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zenvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide