Rabla 2022. Când încep înscrierile pentru ultima sesiune de anul acesta

Autor: Ionuț Vîlciu 29 sept. 2022 Știri auto
Rabla 2022. Când încep înscrierile pentru ultima sesiune de anul acesta

Administrația Fondului pentru Mediu a făcut publice datele la care vor deschide înscrierile în cadrul programului Rabla 2022. Este ultima sesiune din acest an.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că ultima sesiune de înscrieri în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) și Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus), va avea loc în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie 2022.

În această perioadă de timp, persoanele fizice se vor putea înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizați, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanțare prin accesarea aplicației informatice puse la dispoziție de Autorizația Fondului pentru Mediu.

Care sunt bugetele alocate pentru programul Rabla 2022?

Bugetele totale, care vor fi puse la dispoziție pentru perioada 30 septembrie – 25 noiembrie 2022, sunt:

• Programul Rabla Clasic, beneficiari persoane fizice – 139.898.500 lei
• Programul Rabla Clasic, beneficiari persoane juridice – 173.300.500 lei
• Programul Rabla Clasic, beneficiari instituții publice – 15.000.000 lei
• Programul Rabla Plus, beneficiari persoane fizice – 115.500.000 lei
• Programul Rabla Plus, beneficiari persoane juridice – 202.303.000 lei
• Programul Rabla Plus, beneficiari instituții publice – 15.000.000 lei

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanți sunt disponibile pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul instituției, la secțiunile programelor.

Sursa: AFM

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide