Mercedes-Benz și-a anunțat ieșirea de pe piața auto din Rusia

Autor: Adrian Somai 27 oct. 2022 Știri auto

Constructorii auto continuă să părăsească rând pe rând piața auto din Rusia, pe lista celor care și-au anunțat retragerea din această țară regasindu-se începând din această săptămână și germanii de la Mercedes-Benz. Criza provocată de războiul început de Rusia în Ucraina i-a făcut pe mulți producători să ia această decizie drastică în ultimele luni!

Conducerea Mercedes-Benz a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că producătorul va parași piața auto din Rusia. Anunțul germanilor vine la scurt timp după ce alte două nume importante ale industriei auto au luat decizii similare. Mai exact, este vorba despre Renault și Nissan, care s-au retras, de asemenea, din Rusia, ca urmare a conflictului militar demarat de regimul de la Moscova în țara vecină.

Potrivit primelor informații oferite de cei de la Mercedes, subsidiarele deținute în Rusia vor fi vândute unui investitor local. Astfel, acestea vor trece în proprietatea unui dealer auto cunoscut pe piața din Rusia, numit Avtodom.

Participația de 15% pe care constructorul german o deține asupra Kamaz, companie producătoare de camioane, nu va fi afectată în niciun fel de această decizie a Mercedes-Benz de a părăsi piața rusească. Și asta pentru că participația va fi transferată către divizia de camioane Daimler Truck.

Ieșirea din Rusia era doar o formalitate

Decizia germanilor de a părăsi complet piața din Rusia nu este surprinzătoare pentru nimeni în momentul de față, aceasta reprezentând doar o formalitate. Germanii și-au suspendat activitatea din Rusia încă din primăvară, după ce Rusia a invadat Ucraina.

În aceste condiții, cifrele de vânzări ale germanilor pe piața din Rusia scăzuseră la minim în această perioadă. Potrivit rapoartelor oferite de AEB, Mercedes-Benz a comercializat un număr de numai 9.558 de mașini în Rusia în primele nouă luni ale anului. Practic, vorbim despre o scădere a vânzărilor cu mai bine de 72% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

Sursa: Reuters 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide