Renault are planuri noi pentru Dacia. Cum arată strategia de viitor a companiei franceze?

Autor: Ionuț Vîlciu 08 nov. 2022 Știri auto

Grupul Renault își va separa activitatea în cinci entități diferite. Dacia va continua să dezvolte mașini termice și hibride.

Renault anunță că vor exista cinci entități diferite care se să ocupe de câte o ramură distinctă în cadrul grupului. Conform celor comunicate, această decizie deschide cel de-al treilea capitol al planului său strategic, intitulat Renaulution: „Revolution”.

Renault Group spune că vrea să devină o companie auto modernă, de nouă generație (Next Generation) bazându-se pe 5 entități specializate pe noile lanțuri de valoare:

  • Ampere este primul jucător dedicat exclusiv domeniului electric și software, provenit dintr-un constructor auto tradițional;
  • Alpine va fi „o marcă exclusivistă globală, cu zero emisii”;
  • Mobilize este construit în jurul unei companii de servicii financiare. Acesta a fost creat pentru a oferi produse pe piața noii mobilități, a energiei și a serviciilor de date;
  • Conform celor comunicate, The Future Is Neutral este prima companie din industria auto consacrată economiei circulare 360° : de la bucla închisă a materialelor până la reciclarea bateriilor;
  • Power va continua activitatea de bază tradițională a Renault Group. Acest lucru va avea loc prin dezvoltarea de vehicule termice și hibride cu emisii scăzute sub mărcile Renault, Dacia și Renault LCV (vehicule utilitare ușoare). Fiecare dintre acestea cu organizarea și cu guvernanța lor proprie. Pentru a consolida și a asigura viitorul acestei părți din activitate, a fost anunțată crearea unui producător mondial în domeniul tehnologiilor de motorizare termică și hibridă (proiectul „Horse”).

Renault are planuri de viitor mărețe

Renault Group și Geely își vor reuni activele tehnologice, industriale și cele de cercetare și dezvoltare pentru a crea un furnizor de tehnologii de motorizare. Renault Group va deține 50% din această entitate, a cărei cifră de afaceri la nivel mondial va fi de 15 miliarde de euro, de la crearea sa.

Conform companiei, vehiculele termice și hibride vor continua să reprezinte până la 50 % din vânzările mondiale de vehicule de persoane chiar și în 2040. Din acest motiv, Renault Group urmărește dezvoltarea acestei activități de bază, prin lansarea unei game complet noi de modele Dacia, Renault ICE și Hybrid. Renault Group își va reuni tehnologiile în domeniul motoarelor termice și hibride cu cele ale companiei Geely. Acest lucru va da naștere proiectului „Horse”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide