Renault și Geely vor produce împreună motoare pe benzină și hibride

Autor: Marius Vișan acum 4 săptămâni Știri auto

Renault și compania chineză Geely au aunțat că vor produce împreună motoare pe benzină și hibride, informează Reuters.com.

Renault SA și compania chineză Geely au anunțat marți, 8 noiembrie 2022, că intenționează să înființeze o societate deținută în comun pentru a produce propulsoare pe benzină și hibride. Înțelegerea se adaugă astfel la o serie de parteneriate între producătorii auto mondiali pentru a împărți costurile tehnologice care devin din ce în ce mai mari.

Întreprinderea va avea 17 uzine cu o capacitate de producție anuală de 5 milioane de grupuri motopropulsoare, cinci centre de cercetare și dezvoltare pe trei continente și aproximativ 19.000 de angajați. Nu există detalii financiare, dar cele două companii au convenit că fiecare partener va deține jumătate din întreprindere.

Dacia ar putea primi motoare produse de Renault și Geely

Aceasta va aproviziona mărcile deținute sau legate de Renault și Geely, inclusiv Nissan, Mitsubishi, Volvo Cars, Renault, Dacia, Geely Auto, Lynk & Co. și Proton, au precizat companiile. Acestea au precizat că, ulterior, ar putea furniza și pentru alte mărci terțe.

Constructorii auto mondiali au format parteneriate în ultimul deceniu pentru a împărți costurile de dezvoltare de miliarde de dolari ale vehiculelor electrice și ale motoarelor pe benzină mai eficiente.

Acordul Renault-Geely va „permite crearea unui lider global în domeniul tehnologiilor hibride pentru a oferi soluții avansate foarte eficiente pentru producătorii auto din întreaga lume”, a declarat Eric Li, președintele grupului Geely Holding.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide