Care este mașina hibrid cu cele mai mici costuri de întreținere

Autor: Adrian Somai 04 nov. 2022 Știri auto

De mai bine de două decenii, Toyota Prius este unul dintre cele mai importante modele din segmentul automobilelor hibride. Este primul model care îți vine în minte atunci când vrei un automobil care combină flexibilitatea oferită de un motor cu ardere internă și economia pe care o aduce un agregat electric.

Nu numai că este extrem de economic din punct de vedere al consumului de benzină, dar se descurcă foarte bine și la toate celelalte capitole. Este o mașină practică, vine la pachet cu o serie întreagă de echipamente încă din standard și poate fi echipat cu o mulțime de dotări opționale. Totodată, este o mașină sigură și extrem de fiabilă.

Ținând cont de toate aceste atribute, este destul de ușor să înțelegem de ce Prius este un model atât de popular în segmentul său. Nu de alta, dar nu am exagera deloc dacă am spune că datorită lui Prius motorizările hibride au devenit de-a lungul timpului atât de comune în rândul marilor producători de pe scena auto globală.

Cost mediu de întreținere pe zece ani de 4.000 de euro

Revenind la cât de econom este acest model, trebuie să spunem că Toyota Prius s-a dovedit a avea cele mai mici costuri de întreținere pe zece ani dintre toate modelele hibride disponibile la această oră pe piață.

Potrivit unei analize CarEdge, costul mediu de întreținere și de reparații pe o perioadă de zece ani pentru modelele Toyota este de aproximativ 6.000 de euro. Astfel, vorbim despre un cost mediu de întreținere mai mic cu ceva mai bine de 800 de euro în raport cu media din industrie.   

În plus, Toyota mai are un avantaj important față de ceilalți constructori de pe piață. Mai exact, vorbim despre o șansă de doar 13.5% de a necesita o reparație majoră costisitoare pe parcursul acestei perioade de zece ani. Media din industrie la acest capitol este de 20.5%.

Revenind la Prius, lucrurile se dovedesc a fi chiar mai bune de atât. Astfel, costul mediu de întreținere pe o perioadă de zece ani se ridică la numai 4.000 de euro. De asemenea, șansa ca mașina să aibă nevoie de o reparație majoră în acest interval de timp este de doar 11.2%.

Iar dacă asta nu era de ajuns, datele Consumer Reports arată că Toyota Prius este și una dintre cele mai fiabile mașini din clasa sa, cu scoruri mult mai bune decât modele precum Honda Insight, Kia Niro sau Hyundai Ioniq 5. Mai mult, potrivit statisticilor, Prius poate parcurge între 320.000 și 480.000 de kilometri fără probleme tehnice majore.

În aceste condiții, cu o fiabilitate peste media din industrie și cu un cost mediu de întreținere foarte mic, Prius devine una dintre cele mai bune opțiuni pe care o are la dispoziție un șofer care își dorește o mașină ieftină și bună.

Sursa: MotorBiscuit

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide