Momentul în care o motocicletă lovește în plin o căprioară. Impactul a avut loc la aproape 90 de km/h – VIDEO

Autor: Marius Vișan 11 nov. 2022 Știri auto

Să accidentezi un animal în timp ce circuli cu mașina poate fi foarte periculos, cu atât mai mult dacă ești pe motocicletă. Asta i s-a întâmplat unui motociclist. El a și filmat momentul în care s-a ciocnit cu o căprioară. S-a întâmplat pe o șosea din Statele Unite.

Din fericire, motociclistul nu a suferit răni grave, doar câteva mici zgârieturi pe mână. Cu toate acestea, motocicleta, deși serios avariată, nu s-a răsturnat în ciuda impactului violent.

În videoclipul, încărcat pe YouTube de MassRider, se vede cum motociclistul aflat pe o Yamaha FJR 1300 din 2014 pe Blue Ridge Parkway, un drum pitoresc bine cunoscut din Virginia, în timp ce ia o curbă cu aproximativ 90 km/h (54 de mile pe ora), o căprioară care fuge din pădure apare brusc în fața sa, fără a-i lăsa motociclistului timp să reacționeze. Impactul inevitabil cu animalul este violent.

Căprioara apărută brusc în mijlocul drumului și inevitabilul accident

Din imagini reiese clar că a fost practic imposibil să observi animalul înainte ca acesta să lovească partea din față a motocicletei, rupând parbrizul și oglinda.

Încetinind înregistrarea video se observă cum apare căprioara. Având în vedere că timpul mediu de reacție este de aproape o secundă, motociclistul nu prea avea ce face pentru a evita animalul.

În ciuda pagubelor suferite de partea din față a motocicletei, este surprinzător modul în care Yamaha a amortizat impactul cu căprioara, fără a cădea la pământ, ceea ce ar fi putut provoca un accident destul de grav motociclistului.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube - MassRider


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide