ProMotor întreabă, Poliția Română răspunde: este legal să faci slalom cu motocicleta printre mașini?

Autor: Ionuț Vîlciu 26 aug. 2022 Știri auto

Astăzi vrem ca Poliția Română să ne răspundă la întrebarea: Este legal să faci slalom cu motocicleta printre mașini?

Nu cred că suntem străini de comportamentul de slalom printre mașini al unor motocicliști. Echipa Promotor pune întrebările, iar Poliția Română oferă răspunsurile. Haideți să aflăm:

Este legal să faci slalom cu motocicleta printre mașini?

Dacă vom sta să analizăm acest comportament, slalomul este sancționat. Această practică poate fi considerată comportament agresiv. Este valabil atât pentru motocicliști, cât și pentru conducătorii auto. În consecință, cei care fac acest lucru vor fi sancționați ca atare.

Ce măsuri de protecție mai există în afară de cască?

În afară de cască, restul echipamentelor de protecție sunt luate ca un fel de recomandări. Printre acestea se numără cizmele de protecție, costumul de protecție, dar și mănuși. Agentul cu care echipa noastră a discutat spune că a observat că o bună parte dintre motocicliști nu iau în seamă aceste recomandări, mai ales pe timpul verii. Nepurtarea costumului este o greșeală. Chiar dacă îți va fi cald, acesta îți poate salva viața.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care un conducător moto le face în România?

Una dintre greșelile observate este condusul cu viteză excesivă. Sunt foarte mulți, în special cei tineri, care abuzează de puterea motocicletei și ajung în situații tragice. Pierderea controlului unei motociclete poate avea loc într-o fracțiune de secundă. Dacă în mașină ești protejat de caroserie, pe motocicletă ești expus la orice.

La ce trebuie să fie atent un conducător moto atunci când își pregătește motocicleta?

Trebuie să avem grijă la starea plăcuțelor de frână, implicit sistemul de frânare. De asemenea, anvelopele sunt un factor vital pentru orice motocicletă. Pe lângă aceste două componente, un conducător moto trebuie neapărat să țină cont de temperatura la nivelul asfaltului atunci când pleacă la drum.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide