Ferrari suspendă comenzile pentru Purosangue din cauza numărului foarte mare de solicitări

Autor: Adrian Somai 30 nov. 2022 Știri auto

Ferrari a anunțat că este nevoită să suspende temporar comenzile pentru noul Purosangue, primul SUV al constructorului de la Maranello bucurandu-se de un succes peste așteptări. Din cauza numărului foarte mare de comenzi înregistrate până acum, lista de așteptare pentru Purosangue se întinde deja pe următorii doi ani.

Purosangue este primul SUV de performanță al Ferrari, modelul fiind primit cu un entuziasm extrem de ridicat în rândul pasionaților mărcii italiene și nu numai. Deși are un preț de pornire de aproape 400.000 de euro, Purosangue a înregistrat un număr uriaș de comenzi până la această oră. În aceste condiții, oficialii mărcii de la Maranello se văd puși în situația de a opri temporar comenzile.

Informația a fost transmisă prin vocea lui Enrico Galliera, șeful departamentului comercial și de marketing al mărcii, care a spus că “nu este un secret că am oprit comenzile pentru Purosangue”. În continuare, acesta a mai transmis :“Am avut un interes atât de mare fără să livrăm o singură mașină. Am luat o decizie pe care am crezut-o că este în concordanță cu poziția Ferrari și a modelului”.

Lista de așteptări se întinde pe doi ani

Nu este cunoscut exact numărul de comenzi pe care Ferrari le-a primit pentru SUV-ul Purosangue, însă se pare că cifra este atât de mare încât lista de așteptare a ajuns să se întindă pe următorii doi ani, potrivit Motor1. Important de menționat, constructorul italian încă nu a livrat niciun exemplar Purosangue până acum, primele exemplare urmând să ajungă la clienți în 2023.

SUV-ul Purosangue este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate V12 de 6.5 litri, capabilă să dezvolte 725 de cai putere și un cuplu maxim de 716 Nm. În aceste condiții, sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 3.3 secunde, în timp ce viteza maximă ce poate fi atinsă este de 310 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide