Ferrari dezvăluie prototipul Vision Gran Turismo: 0-200 km/h în mai puțin de 5 secunde

Autor: Adrian Somai 28 nov. 2022 Știri auto

Ferrari este unul dintre puținii constructori de supercaruri care nu au dezvăluit de-a lungul timpului un concept pentru jocul video Gran Turismo. Acest lucru se schimbă însă astăzi, Ferrari dezvăluind noul concept Vision Gran Turismo chiar în timpul festivităților organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea seriei de jocuri Sony în cadrul GT World Finals de la Monaco, potrivit Carscoops.

Ferrari Vision Gran Turismo impresionează fără doar și poate la toate capitolele, având o alură mai sălbatică decât tot ce am văzut vreodată în cazul constructorului de la Maranello. În plus, fiind vorba despre un concept creat pentru un joc video, designerii nu au avut aceleași limitări ca în cazul automobilelor din viața reală.

Prototipul este o creație a Ferrari Centro Stile, departament condus de Flavio Manzoni. Acesta s-a inspirat pentru dezvoltarea acestui Vision Gran Turismo din iconicele mașini de curse ale trecutului, precum 330 P3 sau 512 S. Producătorul italian descrie acest prototip ca fiind “un manifest de design futurist pentru mașinile Ferrari de șosea și de curse”. De asemenea, în comunicatul oficial se mai regăsește și faptul că înfățișarea acestui concept “redefinește limbajul stilistic al companiei”.

Sub capotă se ascund peste 1.000 de cai putere

Spre deosebire de alte concepte Vision GT realizate de Porsche sau Jaguar, echipate exclusiv cu unități de motorizare electrice, Ferrari Vision Gran Turismo este echipat cu o configurație hibridă. La bază se află un motor V6 twin-turbo cu capacitate de 3.0 litri, capabil să producă 1.031 cai putere și un cuplu maxim de 900 Nm. Asta nu este tot însă, alte trei propulsoare electrice aducând în plus încă 326 de cai putere. Puterea este transmisă prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj și cu opt rapoarte.

În aceste condiții, Ferrari estimează că Vision Gran Turismo este capabil să realizeze sprintul de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde, în timp ce pragul de 200 km/h ar putea fi atins în mai puțin de 5 secunde. Viteza maximă ar fi de peste 350 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide