Trucuri pentru dezghețarea mașinii în timpul iernii: cum să dezgheți parbrizul și să deblochezi încuietorile

Autor: Adrian Somai 16 dec. 2022 Știri auto

Nopțile sunt din ce în ce mai geroase în ultima vreme, iarna intrandu-și treptat în drepturi în cea mai mare parte a țării. Vremea rece și umedă dă adevărate bătăi de cap șoferilor însă, dezghețarea parbrizului, deblocarea încuietorilor și dezaburirea geamurilor devenind din ce în ce mai problematice în fiecare dimineață.

Șoferii trăiesc un adevărat coșmar în timpul iernii, fiind obligați în fiecare dimineață devreme să își rezerve câteva minute bune pentru dezghețarea mașinii. Există însă câteva trucuri utile care pot fi puse în aplicare pentru a eficientiza acest proces!

Dezghețarea parbrizului

Primul lucru pe care vrei să îl faci într-o dimineață geroasă de iarnă este să îți dezgheți parbrizul cât mai rapid. Poți apela la un amestec realizat din oțet și apă, în raport de 3:1, pe care trebuie să îl pulverizezi pe geamurile înghețate. De asemenea, un amestec realizat din cantități egale de apă și spirt, la care mai adaugi puțin detergent lichid de vase, s-ar putea dovedi extrem de util în acest caz.

În plus, dacă știi că urmează o noapte geroasă, nu uita să acoperi parbrizul pe timpul nopții cu o bucată de carton sau cu un prosop mai mare. Sigur, tot se va forma un strat subțire de gheață, însă de acesta vei putea scăpa mult mai rapid dimineața.

Deblocarea încuietorilor

Să nu îți poți deschide mașina este tot ceea ce nu îți dorești într-o dimineață geroasă de iarnă. Dacă ai pățit asta însă, poți apela cu încredere la alcool, potrivit Express. Trebuie doar să pui câteva picături pe cheie și problema va fi rezolvată. De asemenea, poți apela și la metoda încălzirii în prealabil a cheii cu un chibrit sau brichetă.

Dezaburirea geamurilor

Deși la prima vedere ai fi tentat să nu crezi într-o asemenea variantă, o gumă de șters te-ar putea salva în această situație. Freacă parbrizul sau geamurile aburite cu o gumă de șters și vei vedea că le vei curăța fără a lăsa deloc urme.

Pentru a preveni aburirea geamurilor, mai poți lăsa în mașină peste noapte un pumn de nisip silicat, pe care îl poți pune într-un ciorap sau săculeț din material textil. Îl poți ascunde undeva sub scaunul mașinii și el își va face treaba, absorbind umezeala de la interior și prevenind aburirea geamurilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide