Ai băut un pahar de șampanie? Vezi cât timp nu te mai poți urca la volan – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 20 dec. 2022 Știri auto

Creatorul de conținut Tavi Perțea a vorbit despre o situație cât se poate de comună în sezonul festiv: ciocnirea unui pahar de șampanie. Fie că este vorba de o masă în familie de Crăciun sau o petrecere de Revelion, un lucru este sigur, alcoolul va fi parte a acestor ocazii.

Pentru a fi cât mai precis, Tavi a băut un pahar de șampanie care avea o concentrație alcoolică de 12.5%, iar apoi s-a testat cu un dispozitiv alcooltest asemenea celor folosite de Poliția Română, pentru a determina cât timp paharul de băutură își face efectul în corp. Înainte de a testa șampania obișnuită și pentru a delimita rezultatele, Tavi a făcut testul folosind un pahar de șampanie pentru copii, care, conform producătorului, nu conține deloc alcool.

„Șampania pentru copii nu conține alcool, acest lucru este dovedit”, a spus Tavi după afișarea rezultatului zero pe dispozitivul alcooltest.

Un pahar de șampanie te poate lăsa fără permis dacă te urci prea devreme la volan

„În România este toleranță zero la alcool. Deci și dacă iese în aparatul alcooltest 0,01, este considerat contravenție, primești amendă și ți se suspendă dreptul de a conduce pentru 90 de zile. Bineînțeles că ai posibilitatea de a solicita mostre biologice de sânge, dar dacă alcoolul a rezultat de la șampanie sau de la ceva ce ai consumat, mai mult ca sigur o să iasă și în sânge. În schimb, dacă este de la apa de gură, pe care ai avut-o în gură, dar ai scuipat-o, nu a ajuns în stomac, ai șanse foarte mari să iasă zero în sânge”, a mai explicat Tavi. Acesta a mai explicat că experimentul este cu titlu orientativ și pentru divertisment.

În urma paharului de șampanie consumat la ora 21:45, așa cum este afișat în video, Tavi a suflat în alcooltestul care a indicat o alcoolemie de 2,91 la mie. După alte cinci minute testul a fost repetat, iar valoarea indicată era de 0,14 la mie.

La 15 minute de la paharul de șampanie servit, testul a fost repetat, rezultatul fiind zero.

”Iată că după 15 minute ați putea să conduceți în siguranță, dar asta nu este o garanție, eu vă recomand să așteptați cel puțin o oră”, a mai specificat Tavi Perțea.

Disclaimer: Echipa ProMotor nu recomandă în nicio situație să vă urcați la volan după ce ați consumat alcool.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video - Tavi Perțea


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide