Tesla nu își va mai putea promova mașinile ca fiind “complet autonome” în California

Autor: Adrian Somai 29 dec. 2022 Știri auto

Problemele se țin scai de Tesla în ultima perioadă, de data aceasta o nouă lege adoptată în statul California de peste Ocean dându-i bătăi de cap lui Elon Musk. Potrivit acesteia, Tesla nu va mai putea să își promoveze mașinile ca fiind “complet autonome” pe teritoriul statului californian, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Proiectul de lege vizează comercializarea de către producătorul de automobile electrice a funcțiilor software a unor modele care sugerează faptul că mașinile se pot conduce complet singure, ceea ce nu este chiar adevărat, potrivit InsideEVs. Producătorul auto a făcut lobby împotriva proiectului de lege, susținând că o asemenea prevedere legislativă îi va face pe clienți să conștientizeze într-un fel sau altul limitările tehnologiei de la această oră.

Noua lege nu va afecta însă doar Tesla în această privință, ci orice alt constructor auto care va comercializa astfel de mașini “complet autonome”. În plus, este știut faptul că o astfel de regulă care interzicea publicitatea falsă despre mașinile autonome exista deja, însă nu era respectată cu strictețe până acum.

„Acest proiect de lege sporește siguranța consumatorilor prin obligarea dealerilor și producătorilor care vând vehicule noi  echipate cu o funcție de asistență la conducere semiautonomă să ofere o descriere clară a funcțiilor și limitărilor acestor funcții”, a declarat senatorul democrat Lena Gonzalez din Long Beach referitor la acest subiect.

Șoferii trebuie să fie pregătiți în orice moment să preia controlul mașinii

Șoferii mașinilor Tesla de peste Ocean trebuie să plătească 15.000 de dolari în plus pentru un software complet de conducere autonomă. Musk a anunțat recent că oricine va putea achiziționa software-ul FSD (Full Self Driving).

În același timp însă, șoferii sunt avertizați că trebuie să fie întotdeauna atenți la drum și să fie pregătiți să preia controlul mașinii în orice moment, indiferent de cât de capabil este la această oră software-ul în cauză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide